1
Evrokupovi

FOTO: Twitter

EVO REVOLUCIJE U FUDBALU, UEFA UKINULA ČUVENO PRAVILO: Ovo će uticati na sve srpske klubove!

Objavljeno: 24.06.21 u 15:56

Konačno je odlučeno.

Ostvarilo se ono o čemu se dugo pričalo. UEFA je na svom zvaničnom sajtu objavila da se ukida pravilo gola u gostima.

Sada će stvari funkcionisati tako da ako ekipe postignu isti broj golova na dva meča, preći će se na dva produžetka od po 15 minuta. Ako ni nakon dodatnih pola sata igre ne bude bilo pobednika, pristupiće se izvođenju penala.

Pravilo gola u gostima je bilo sastavi deo UEFA od 1965. godine, međutim, pitanje o njegovom ukidanju je pokrenuto na mnogim sastancima tokom godina iza nas. Nije bilo jednoglasno, ali mnogi treneri, navijači i fudbaleri su se izjasnili o ukidanju ovog pravila, rekao je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Čeferin je dodao da će domaće ekipe sada biti slobodnije i da će biti znatno manje kalkulacija. Takođe, čelnici UEFA navode da su putovanja dosta lakša, ali su i uslovi koje pružaju domaće ekipe bolji.

0
0

1 Komentara

  1. Gol u gostima je imao svojih drazi. Pravile su se taktike oko toga, davalo je neku sansu slabijim ekipama. Po meni je pravilo trebalo ostati. Sledece bi mogli da uvedu pravilo da se igra samo jedna utakmica i to da domacin bude jaci tim, time ce s epotpuno izbaciti slabiji. I u cemu ce biti draz fudbala? U tome ko ima vise para?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter