0
Fudbal

FOTO: UEFA EURO 2020/Twitter

LUDILO U GRUPI D JE KONAČNO ZAVRŠENO: ‘Vatreni’ uz pomoć Modrićeve majstorije idu dalje, pred Englezima je težak zadatak! (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.21 u 22:53

U poslenjem kolu grupe D Evropskog prvenstva, snage su odmerili Hrvatska – Škotska, kao i Češka – Engleska.

Utakmica koja je definitivno najviše privukla pažnje, jeste Hrvatska – Škotska. Iz prostog razloga, onaj ko pobedi ide dalje, a remi bi izbacio i jedne i druge.

Hrvati su uspeli da se plasiraju u nokaut fazu, pošto je nakon 90 minuta rezultat bio 3:1.

‘Kockasti’ su poveli u 17. minutu preko Nikole Vlašića. Nakon sjajnog centaršuta Juranovića, Perišić je glavom spustio loptu do Vlašića koji je u padu savladao protivničkog golmana.

Škoti se nisu predavali, i uspeli su da šokiraju Hrvatsku u 42. minutu. Domagoj Vida je loše ispucao loptu iz svog kaznenog prostora, a Kalum Mekgregor je snažnim udarcem pogodio sam desni ćošak.

PROČITAJTE JOŠ: NA NJEMU JE DA ODLUČI: Vlahović ispred sebe ima tri zvanične ponude – bira između Serije A, Primere i Premijer lige!

U 62. minutu viđena je prava majstorija u režiji Luke Modrića. Nakon dugačkog napada, hrvatski as je sa ivice šesnaesterca ‘skinuo pauka’ i tako svoj tim vratio u prednost.

Tačku na ovu utakmicu postavio je Ivan Perišić u 77. minutu. Nakon kornera Modrića, Perišić je pobegao odbrambenom igraču Škotske i sa prve stative pogodio dalji ugao. On je na ovaj način ‘vatrenima’ obezbedio osminu finala Evropskog prvenstva.

Pored vicešampiona sveta, u nokaut iz iste grupe idu Engleska i Češka. Njihov međusobni duel u Londonu pripao je Englezima sa 1:0. Junak Engleza bio je Rahim Sterling koji je već u 12. minutu zatresao protivničku mrežu.

Engleze u osmini finala potencijalno čeka izuzetno težak posao protiv jednog od tri najveća favorita. U pitanju su Francuska, Nemačka i Portugalija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter