FOTO: Youtube/Screenshot
in ,

VEČITI SE USAGLASILI: Crvena zvezda i Partizan poslali svoje zahteve!

Večiti se ugaslasili u vezi svojih zahteva!

FK Crvena zvezda i FK Partizan izdali su zajedničko saopštenje za javnost, koje vam prenosimo u celosti:

Rukovodstva naša dva najveća fudbalska kluba održali su danas sastanak sa ciljem usaglašavanja stavova oko veoma bitnih tema za razvoj fudbala u Srbiji kao i za naša dva kluba.

Sastanak je održan u duhu dobrih odnosa koje najveći klubovi naše zemlje treba medjusobno da neguju. Brzo i lako smo usaglasili stavove i shodno tome zajedničke predloge pre održavanja skupštine Zajednice Superlige o kojima obaveštavamo javnost i sa kojima ćemo izaći zajednički na sutrašnju sednicu Skupštine:

1. Zahtevamo aktivnu komunikaciju FSS sa svim klubovima Superlige Srbije, a posebno sa naša dva kluba koji su nosilac i motor razvoja klupskog, a samim tim i reprezentativnog fudbala kako bi izbegli da se ponovi prošlonedeljni slučaj donošenja bitnih odluka u vezi nacionalne lige bez ikakve prethodne komunikacije sa klubovima. Takodje neophodno je da se razdvoje Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije, kao i da se sastanci Superlige održavaju najmanje jednom mesečno kako bi svi klubovi imali priliku da učestvuju u procesu odlučivanja i rade u najboljem interesu elitnog takmičenja srpskog fudbala. Svi predstavnici klubova treba da budu u Izvršnom odboru obe zajednice. Takodje predsednici naša dva najveća kluba moraju imati mesto u svim najvišim organima FSS.

2. Podržavamo izbore na svim nivoima u okviru Fudbalskog saveza Srbije.

3. Cenimo i pohvaljujemo poboljšanje ugovora za TV prava na €24 miliona za period od tri godine. Neophodno je definisati kriterijum za raspored TV prava po uzoru na najbolju evropsku praksu.

4. Smatramo da je neophodna Izmena aktuelnog statuta FSS, odnosno ponovno usvajanje statuta koji je bio na vaznosti do 2016. godine, a koji je uskladjen sa važećim preporukama i stavovima UEFA.

5.Ukinuti namet na prihod klubova od transfera taksom od 3% kojom se izmedju ostalog krši pravilo o zabrani učešća trece strane prilikom transfera.

6. FSS treba da konsultuje naša dva najveća kluba oko svih bitnih strateških pitanja.

7. Pravilo o četiri stranca ne treba ograničavati brojem stranih igrača u protokolu već isključivo na terenu.

8. Finalni meč Kupa Srbije usled značaja takmičenja igrati uvek u Beogradu kao glavnom gradu prema uobičajenoj evropskoj praksi.

9. Predlazemo da od sezone 2022/23 Supeliga broji 12 klubova. Liga bi posle odigrana 22 kola imala plej-of i plej-aut sa dodatnih 10 kola.

Duboko verujemo da su nasi zahtevi u interesu srpskog fudbala te očekujemo hitnu realizaciju istih od strane FSS i Zajednice Superlige.

Videćemo da li će svi zahtevi i predlozi biti prihvaćeni.

Diskusija

Odgovorite
  1. Pomozi Boze da se to i ostvari.Ali,moje je misljenje da Srbija ima veci potencijal fudbalskii da je za nju SLS sa 14 klubova upravo idealna. Isto tako,imala bi dvokruzni plejof sest klubova sa 10 dodatnih kola i plejaut osam klubova ,odnosno 14 kola.To omogucuje da svi regioni budu „pokriveni superligaskim fudbalom,jer valjda ne zelimo da pola lige bude Beograd.
    Za kvalitetno takmicenje je mnogo bitna i infrastrukturaali i finansijski uslovi sa kojima pojedini klubovi mogu uci u SLS.TU treba postaviti odredjene uslove koji moraju biti ispunjeni jer lak ulazak instant klubova u najvisi rang ,videli smo,ne vodi nicemu.Svi klubovi bi morali imati i pristojne stadione sa tribinama sa sve cetiri strane igralista iz bezbednosnih razloga i najmanje 10-tak hiljada sedista . Zajednicu Superligasa treba organizovati kao Korporaciju ciji bi suosnivaci bili svi klubovi SLS sa ulogom od najmanje 2mil.evra a FSS sa najmanje 3 mil. evra.UO Zajednice bi imao zadatak da potpuno profesionalizuje SLS kaoi da dovrsi proces privatizacije klubova.Zadatak Zajednice bi bio i da stvori jaku pregovaracku poziciju za sve klubove sa TV kucam za prenose utakmica SLS uz koristenje najboljih iskustava velikih liga u Evropi ,presvegau pogledu definisanja rasporeda prenosa, podele prihoda,adekvatno ucescu pojedinih klubova u prenosima uz definisanje obavezne kvote za svaki pojedinacni klub.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

‘KUVA SE’: Srpski borac i šampion UFC-a dogovorili borbu!

SVE SU JAČI: Američka reprezentacija dobila još dva člana!