0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

MAKEDONCI SE OPROSTILI OD DEBITANTSKOG EURA: Holanđani maksimalni, Austrijanci pobedili i idu dalje! (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.21 u 19:56

Upravo su se završila još dva meča trećeg kola grupe C.

Holandija je pobedila reprezentaciju Severne Makedonije ubedljivim rezultatom 3:0. I pre ovog meča, Holanđani su obezbedili plasman u osminu finala, pa su se neki začudili da su na današnjoj utakmici dali svoj maksimum.

Nema sumnje da je Holandija bila mnogo bolji rival u današnjem susretu, poveli su već u 24. minutu preko Depaja. U pitanju je bila sjajna kontra, a iskusni napadač nije imao problema da zatrese mrežu.

Prednost je duplirana u 51. minutu, a strelac je Vajnaldum. Samo minut ranije su se Makedonci sjajno odbranili i praktično sa gol linije izbacili loptu, šutirao je De Liht, ali je Tričkovski sjajno reagovao.

Tačku na ovu utakmicu postavio je Vajnaldum u 58. minutu, Holanđani su odlično kombinovali a na pravom mestu našao se Vajnaldum koji je imao zadatak da loptu samo skrene u mrežu.

Sa druge strane, utakmica između Ukrajine i Austrije direktno je odlučivala o tome ko će sa drugog mesta u grupi u osminu finala. Nakon 90 minuta, Austrija je slavila minimalnim rezultatom – 0:1.

Heroj Austrije na današnjem susretu bio je Kristof Baumgartner koji je u 21. minutu postigao pobedonosni pogodak. Alaba je poslao fantastičnu loptu iz kornera, a Baumgartner je prosledio u mrežu.

Iz Grupe C u osminu finala Evropskog prvenstva idu Holandija i Austrija. Holanđani dalje idu sa tri pobede, Austrija kao druga nakon pobede nad Ukrajinom. Makedonija se od debitantskog Eura oprašta sa tri poraza, ali i uz pozitivne utiske. Goran Pandev završio je reprezentativnu karijeru.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter