1
Fudbal

FOTO: PFK Žarkovo

KAKO SU DEVOJČICE IZ ŽARKOVA ODUŠEVILE SRBIJU: Prvo sreća i druženje, a potom fudbal!

Objavljeno: 21.06.21 u 15:40

Prava sportska priča.

U poslednjih godinu dana devojčice iz PFK Žarkova 2000 pobrale su simpatije svih koji su pogledali bar jednu njihovu utakmicu. Predvođene trenerom Nikolom Škundrićem koji vodi žensku selekciju nepunih godinu dana, devojke su nizale uspeh za uspehom.

2020. godine su kao ubeljivo najmađe od svih učesnica osvojile treće mesto u Srbiji na državnom takmičenju, dok su 2021. godine u Novom Sadu osvojile drugo mesto i postale vicešampionke države. Ponašanje devojčica i trenera nagradjeno je i fer – plej nagradama na šta je trener jako ponosan. Neke od igračica su dobile pozive za selekciju Beograda, a trener Škundrić je predvodio žensku reprezentaciju lige.

FOTO: PFK Žarkovo

Devojke su svoj prvi turnir odigrale u vidu državnog prvenstva pa je samim tih uspeh veći. Atipični trener koji u razgovoru citira Dostojevskog, Jesenjina i Fantea napominje da će lepota spasiti svet, a da dečija sreća svakako jeste vid lepote. Baveći se svakim detetom pojedinačno u svakom segmentu njihovih života napominje da čoveku nikada ne sme biti svejedno, od toga se čovek ne oporavi (Jesenjin).

Akcenat je na njihovoj sreći i druženju, sve ostalo dolazi nakon toga. One su prevashodno deca, a nakon toga fudbaleri i akcenat je na razvijanju ličnosti. Želim da svako ko gleda utakmicu tih devojčica poželi da bude deo ekipe, oseća hemiju izmedju njih i da uživa u delovima spektakla. Želim da se svaka od njih pa i ja za 10, 15 godina oseća ponosnom i srećnom što su bili deo te ekipe. Ako je i jedna devojčica poželela da bude deo ove prelepe igre gledajući našu utakmicu, ja sam prezadovoljan, istakao je trener Nikola Škundrić.

FOTO: PFK Žarkovo
1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter