0
Košarka

FOTO: FIBA

AKO SE KVALIFIKUJEMO NA OI, ČEKAJU NAS OVE SELEKCIJE: Stari rival i potencijalni komšijski derbi!

Objavljeno: 21.06.21 u 12:38

Olimpijske igre kreću 23. jula.

Košarkaška reprezentacija Srbije, učešće na Akropolis Kupu završila je sa 3 pobede u isto toliko mečeva. Prvo su savladane reprezentacije Portorika i Meksika, da bi za trofej Orlovi slavili i protiv domaćina Grčke. Izabranike Igora Kokoškova sada očekuje prijateljska utakmica sa Meksikom, koja se igra u Beogradu u sredu 23. juna, a 6 dana nakon toga i početak kvalifikacionog turnira.

Naši momci će se naći u grupi A sa Filipinima i Dominikanskom Republikom. U grupi B za 2 mesta koja vode u nokaut fazu boriće se Portoriko, Italija i Senegal. Nakon dve utakmice u grupi koje će svaka selekcija odgirati, slede polufinala, pa potom i finale, iz kog će se samo pobednik plasirati na Olimpijske igre. Naša reprezentacija je i pored toga što ne igra u punom sastavu prvi favorit za plasman u Tokio.

FOTO: KSS

Ako sve bude po planu i ako opravdamo ulogu favorita, na Olimpijskim igrama ćemo se naći u grupi B. Dva rivala koja su već poznata su reprezentacija Australije i selekcija Nigerije, dok će treći i četvrti učesnik doći iz kvalifikacija i to iz turnira koji se igraju u Beogradu, odnosno Splitu.

Kvalifikacije koje se igraju u Hrvatskoj počinju takođe 29. juna, a možemo zaključiti da će tamo biti dosta neizvesnije nego u našem glavnom gradu. U grupi A će se sastati Nemačka, Rusija i Meksiko, dok grupu B čine selekcije Tunisa, Hrvatske i Brazila. Samim tim, potencijalno na OI bi moglo da dođe do pravog komšijskog derbija između Srbije i Hrvatske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter