FOTO: YouTube screenshot
in

MICIĆ ODUŠEVIO IZJAVOM OKO REPREZENTACIJE: „Ja kada mogu da igram i spreman sam, uvek ću doći“!

Vasilije Micić uprkos napornoj sezoni nastupa za reprezentaciju.

On je sa Efesom osvojio Evroligu ove sezone, igrao vrlo teške mečeve, ali je spreman da se odazove Igoru Kokoškovu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Micić je gostovao u emisiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, gde je pre svega govorio o potencijalnom nastavku karijere u NBA ligi.

Istakao je da i dalje nije doneo konačnu odluku,ali da ima veliku želju da se oproba u NBA.

Imam još dve nedelje da razmislim. Moja želja jeste da odem u NBA ukoliko dođe nešto što može da me ispuni na svim poljima. Mislim da to nije nezahvalno od mene. Ukoliko se to ne desi, Evropa je, naravno, opcija i postoji nekoliko klubova – rekao je Vasa.

Dotakao se Micić i Nikole Jokića i njegovog preskakanja Olimpijskih igara.Micić ima blizak odnos sa Jokićem, svestan je njegove situacije i kaže da razume Nikolu.

Imate prava da se razočarate u njegovu odluku. Svi mi imamo veliku strast za igranje u reprezentaciji. Jokić nas je uverio da moramo da poštujemo njegove odluke i sve su za poštovanje. Nijedan košarkaš u reprezentaciju ne dolazi sa interesom, već svi igramo sa srcem. Mnogi igrači su u reprezentacijama oživljavali svoju karijeru. Što se Jokića tiče, on je posebna ličnost za mene. Ja nešto slično proživljavam u Evroligi. Shvatam koja je njegova želja da ostane pribran i da sačuva svoju privatnost. Razumem njegovu odluku i neću da je komentarišem – dodao je Micić.

Za kraj, otrkio je i da li sam planira da nastupi za Srbiju ovog leta u dalekom Tokiju.

– Meni mnogo znači. Mislim da su sve naše košarkaške legende izgradile svoja imena u reprezentaciji, jer klupska košarka je nešto što brzo ispari. Jesu lepe titule u Evroligi, ali sva odličja u reprezentaciji su lepša, draža. Nikada nisam imao problem da se odazovem, ja se samo javim i tu sam, nikada nisam ni razmišljao o tome. Ipak, sezone su prenaporne i ko god neko želi da odmori neku godinu, to moramo da shvatimo. Telo daje signale. Ja kada mogu da igram i spreman sam, uvek ću doći. Volim svoje drugare, mi smo svi gotovo ista generacija. Ne pravim oko toga nikakvu pompu – zaključio je Vasilije Micić.

 

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

HRVAT NE ŽELI DA PRODA SRBINA: Fudbaler ostaje u Seriji A i sledeće sezone!

SLAVLJE NA SVADBI KIĆINOG SINA: Obradović sa puno emocija pevao pesmu Grobara! (VIDEO)