6
Košarka

foto: Twitter screenshot

GRBOVIĆ O SMAILAGIĆU I POKUŠEVSKOM: „Ja da sam selektor nikada u reprezentaciju ne bih zvao igrače koji su odbili da igraju za svoju zemlju“!

Objavljeno: 20.06.21 u 11:48

Mladi košarkaši odlučili da propuste Olimpijske igre u Tokiju.

Odluku Nikole Jokića o nenastupanju na predstojećim Olimpijskim igrama izazvala je dosta promenljive rekacije kod ljudi. U senci njegove odluke ostali su Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski koji su takođe odlučili da propuste naredno takmičenje i posvete se pripremma za narednu sezonu.

Nekadašnji košarkaš, Goran Grbović, stavio je fokus na njih dovjicu i nije mu jasno zašto su odlučili da se ne odazovu pozivu reprezentacije.

Ja samo postavljam koji su to njihovi razlozi da odbiju reprezentaciju? Pa oni su tek zakoračili u NBA, nisu postigli ni dva odsto onoga što je Jokić uradio, a neće da igraju za svoju zemlju. Igranje u NBA je profesionalizam, ali reprezentacija je nešto drugo. Zbog igara u reprezentaciji te zovu Srbinom. Zato kažem, mogu da razumem, ali ne mogu da opravdam Jokića. Sport je neka vrsta zamene za rat. Ratovi su se prekidali zbog olimpijskih igrača – rekao je Grbović za Blic.

Potom je istakao da selektori ne treba nikada ni da zovu igrače koji su bez valjanog razloga odbili nastup za reprezentaciju.

Ja da sam selektor nikada u reprezentaciju ne bih zvao igrače koji su odbili da igraju za svoju zemlju – zaključio je nekadašnji košarkaš.

Obojica su na odmoru sa lepšim polovinama, Smailagić se nalazi u Beogradu dok je Pokuševski otputovao na odmor u inostranstvo.

0
0

6 Komentara

  1. Kad veliki brat bude selektor,,,,50 hiljada potencijalnih reprezentativaca svake godine odlazi iz tvoje reprezentacije,,,,,

    0
    0
    Odgovori
  2. Šta tebi nije jasno u Grbovićevoj izjavi ??? Kakve veze ima SNS sa patriotizmom nekog iz Srbije ? Tvoj komentar odiše „velikim“ patriotizmom.

    0
    0
    Odgovori
      • Ti ni u poznim godinama svoga života , ne shvataš da je tvoje opredeljenje da navijaš za klub iz druge države, od tebe napravilo paćenika i večitog gubitnika . Ceo ti je život u „veselju“ proš’o !!!!

        vog života ,

        0
        0
        Odgovori
        • Tako nesto moze da kaze samo „covek“ bez mozga.Bilo bi me sramota da sam porodila tako nesto.

          0
          0
  3. NBA je profesionalizam, Srbija je patriotizam, a naprednjačka sekta je čisti materijalni interes i način da se bogato omastiš. Tako stoje stvari moj Grboviću, moralna gromado.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter