0
Košarka

FOTO: Twitter/Screenshot/AtlantaHawks

NBA: Loše vesti za Srbiju, Bogdan se povredio u Atlantinom porazu od Filadelfije (VIDEO)

Objavljeno: 19.06.21 u 09:29

Košarkaši Filadelfije izborili su se za majstoricu u polufinalnoj seriji Istoka protiv Atlanta Hoksa, pošto su u šestom meču slavili sa 104:99.

Rezultat u pobedama je 3-3, a odlučujući sedmi meč igraće se u Filadelfiji.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović je ranije završio meč, zbog povrede desnog kolena. Bek Hoksa je za 28 minuta na parketu ubacio 7 poena .

Atlanta je bolje počela meč i bila je u vođstvu gotovo kompletno prvo poluvreme. Ipak, igrači sa klupe su uradili veliki posao za Seventisiskserse na ovom duelu i vratili ih u život. Set Kari je potom pokrenuo seriju Filadelfije od 12:0, kojom su gosti došli do preokreta. U završnici meča su prišli Hoksi na pola koša zaostatka (94:93), ali su se ponovo brzo odvojili Siksersi.

Poslednju četvrtinu obeležio je i sukob Džoela Embida i Džona Kolinsa, koji je završenom tehničkim greškama za obojicu.

Odličan meč je odigrao ponovo Tre Jang, koji je postigao 34 poena, uz 12 asistencija, 5 skokova, 3 ukradene i 4 izgubljene lopte, dok je 17 uz 11 skokova imao Kevin Hurter, poen manje zabeležio je Danilo Galinari, Klint Kapela 14 poena uz 11 skokova, a Kolins 7 poena i 10 skokova. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Tobajas Heris sa 24 poena, toliko je postigao i Set Kari, dok je Džoel Embid imao 23 i 13 skokova, a meč karijere odigrao je Tajris Meksi sa 16 poena, dok je Ben Simons susret završio sa 6 poena, 9 skokova i 5 asistencija i 5 ličnih grešaka.

Sedmi meč igra se u noći između nedelje i ponedeljka.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

U drugoj utakmici koja je odigrana minule noći, košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Jutu Džez rezultatom 131:119 i plasirali se u finale Zapada. Ovo je njihovo prvo finale, nakon 51 godine čekanja…

Iako su na poluvremenu imali 22 poena minusa, a onda i maksimalnih 25, ali su uspeli da se vrate u meč u trećoj deonici velikom serijom 17:0 i na kraju slave. Najefikasniji je bio Terens Men koji je ubacio 39 poena, 28 je zabeležio Pol Džordž, 27 Redži Džekson, dok je 16 imao Nikolas Batum. U redovima Jute, 39 poena, 9 skokova i 9 asistencija Donovana Mičela, 21 poen Klarksona, 18 Rojsa O’Nila, 14 Bogdanovića i 12 Rudija Gobera uz 10 skokova.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter