0
Fudbal

foto: Twitter

BLEDO IZDANJE FRANCUZA: Mađarska i dalje u igri za prolaz u „grupi smrti“!

Objavljeno: 19.06.21 u 17:53

Francuzi nisu uspeli da slave protiv Mađarske.

Fudbaleri Mađarske i Francuske odigrali su utakmicu druge runde grupe F na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a rezultat je bio nerešen 1:1. Imali su svetski šampioni priliku da obezbede plasman u narednu rundu, ali će ipak morati da sačekaju meč sa Portugalom.

Prvu priliku na meču imala je Francuska preko Karima Benzeme, a nakon njega pokušao je i Antoan Grizman, ali je ishod bio isti. Napadač Reala je lep prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, a potom je uputio šut koji je skinuo Gulači. Potom je na odbitak natrčao Grizman, ali je Gulači refleksnom rekacijom ponovo sprečio Francuze da povedu.

Kilijan Mbape je u narednom periodu iskreirao dve odlične prilike, prva u 17. minutu kada je bio nedovoljno precizan, a druga u 31. minutu kada je proigrao Benzemu, koji je takođe promašio izglednu šansu. Prvi do gola su ipak stigli Mađari i to nakon kontre. Atila Fiola je odlično iskoristio pas Salaia i savladao Uga Ljorisa.

Ulaskom Usmana Dembelea Francuzi su počeli da igraju dosta agresivnije u napadu, a baš je fudbaler Barselone imao izglednu priliku u 59. minutu, ali je njegova lopta samo zatresla stativu gola Petera Gulačija. Konačno se ofanziva Francuza isplatila u 66. minutu kada je nakon loše reakcije Vilija Orbana, na ubačenu loptu je natrčao Antoan Grizman koji je lako rešio ovu situaciju za 1:1.

Francuska trenutno ima 4 boda i nalazi se na prvom mestu grupe F, ali Portugal i Nemačka tek treba da odigraju svoje mečeve. Mađari imaju priliku da se plasiraju, ali im je neophodna pobeda protiv Nemačke u poslednjem kolu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter