0
Fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

AGONIJA SE NASTAVLJA, NOVI KIKS ŠPANACA: Podela bodova sa Poljskom za pravu dramu u grupi E!

Objavljeno: 19.06.21 u 22:59

Ponovo su razočarali.

Fudbalska reprezentacija Španije kiksnula je i u drugoj rundi ovogodišnjeg Evropskog prvenstva. Nakon remija sa Švedskom (0:0) u prvom meču grupe E, usledio je remi i sa Poljskom (1:1). Ovog puta, Španci su uspeli da postignu pogodak, ali to im nije donelo mnogo.

Iako su tokom celog meča dominirali na terenu, izabranici Luisa Enrikea su ostali bez 3 boda. Prednost im je doneo momak koji se našao na udaru domaće javnosti zbog propuštenih šansi u prvoj utakmici, Alvaro Morata. Igrao se 26. minut kada je Morata zatresao mrežu Poljaka. Malo je falilo da ostanu bez radosti, jer je sudija prvobitno poništio pogodak, ali ga je priznao nakon gledanja snimka.

Reprezentacija Poljske, šansu je vrebala uglavnom iz kontranapada. Pogodak za izjednačenje, ali i za konačan rezultat postigao je Robert Levandovski u 54. minutu. Tu nije bio kraj drami, jer je u 57. minutu sudija dodelio penal Španiji nakon informacije koju je dobio iz VAR sobe. Šutirao je Đerar Moreno i promašio, lopta se odbila do Morate koji takođe nije bio precizan.

Napadali su domaći do samog kraja meča, ali bezuspešno, jer je Šćešni sjajno branio. Ovaj remi, dodatno će zakomplikovati situaciju u grupi E pred poslednje kolo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter