0
ATP

FOTO: Twitter

TENISKI SVET JE ZANEMEO: Nakon poraza od Đokovića, Nadal doneo šokantnu odluku – ne igra na Vimbldonu i Olimpijskim igrama!

Objavljeno: 17.06.21 u 14:21

Nakon što je izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa, Rafael Nadal je doneo odluku da neko vreme bude van teniskog terena.

Španski as iznenadio je čitav teniski svet odlukom da neće igrati na sledećem grend slemu, Vimbldonu, kao i na Olimpijskim igrama.

Ovu potpuno neočekivanu odluku, španski teniser je objavio na društvenim mrežama, a kao razlog naveo je to da je njegovom telu u ovom trenutku potreban odmor.

– Zdravo svima, odlučio sam da ne učestvujem ove godine na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nikada to nije laka odluka, ali slušao sam svoje telo i diskutovao sa timom, razumem da je ovo prava odluka. Cilj je da produžim karijeru i da nastavim da radim ono što me čini srećnim, da se takmičim na najvišem nivou, da nastavim da se borim za lične i profesionalne ciljeve na maksimalnom nivou – naveo je Nadal u saopštenju.

On ističe kako ima vremena za oporavak između dva grend slema, pošto Vimbldon počinje dve nedelje nakon kraja Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ: NEĆE VAM BITI DOBRO KADA ČUJETE O KOJOJ CIFRI JE REČ: TOP 5 najplaćenijih srpskih sportista svih vremena – Novak ubedljivo na prvom mestu!

– Činjenica je da imam samo dve nedelje između Rolan Garosa i Vimbldona, to nije olakšalo mom telu da se oporavi posle standardno zahtevne sezone na šljaci. Bila su ovo dva meseca velikih napora i ostao sam pri tome da odluka bude fokusirana na srednjeročni i dugoročni nivo. Sportska prevencija je za moje telo veoma važan faktor, na ovom nivou karijere. Želim da pošaljem posebnu poruku fanovima širom sveta, u Velikoj Britaniji i Japanu posebno. Olimpijske igre su mi uvek mnogo značile i uvek su mi bile prioritet kao sportisti. Tu sam našao duh koji svaki sportista širom sveta želi da doživi. Lično, imao sam šansu da doživim tri puta Olimpijske igre, imao sam čast da nosim zastavu svoje zemlje – naveo je španski teniser.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter