0
Fudbal

FOTO: OKS

PREDSEDNIK OKS BOŽIDAR MALJKOVIĆ DAO PODRŠKU PROJEKTU ŠAMPIONI: Okupiće se deca sa invaliditetom i smetnjama u razvoju!

Objavljeno: 17.06.21 u 19:46

Ovakve stvari vraćaju veru u život.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je na stadionu FK Brodarac prisustvovao okupljanju i treningu dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju i dao svoju podršku projektu „Šampioni“ koji realizuje KMF Mungosi na čelu sa legendom futsala Acom Kovačevićem.

„Šampioni“ je naziv projekta u okviru koje je organizovana i fudbalska liga sa decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Fudbalski savez Srbije je nosilac projekta koji se organizuje pod pokroviteljstvom UEFA.

Na jučerašnjem treningu učestvovali su fudbaleri KMF Mungosi, učenici Osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju „Radivoj Popović“ iz Zemuna, kao i deca iz Udruženja za fizičku aktivnosti i rekreaciju dece sa smetnjama u razvoju „Snaga pokreta“.

Osnivač KMF Mungosi i inicijator projekta Aca Kovačević zahvalio se predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije na poseti i istakao da podrška najviših sportskih insititucija krucijalna u ovakvim poduhvatima.

FK Brodarac je bio domaćin našeg poslednjeg okupljanja u ovoj sezoni i počastvovani smo posetom gospodina Maljkovića. Bilo je lepo videti njegovu posvećenost deci i roditeljima na samom događaju i to je vid podrške koji izuzetno znači. Videli smo da je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije uživao družeći se sa nama i očekujemo da se vidimo i na početku naredne sezone, kada se naši olimpijci vrate, nadamo se sa što više uspeha, sa Olimpijskih igara u Tokiju – istakao je Kovačević.

U fudbalskoj ligi organizovanoj u okviru projekta „Šampioni“ pored ekipa iz Beograda učestvovale su i ekipe iz Niša, Zrenjanina, Kragujevca i Subotice, sa preko 150 takmičara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter