0
Tenis

FOTO: Twitter screenshot

SRAMAN POTEZ FRANCUZA: Uklanjaju snimke Novaka koji daje reket dečaku posle finala Rolan Garosa!

Objavljeno: 16.06.21 u 21:09

Kakav potez Teniskog saveza Francuske.

Snimak kako Novak poklanja reket sa meča protiv Stefanosa Cicipasa u finalu Rolan Garosa počeo je da nestaje sa intereneta. Ovaj potez niko nije očekivao te i ne čudi reakcija javnosti.

„Yahoo sport“ piše da ga je uklonio Teniski savez Francuske sa Tvitera, zbog autorskih prava, što je izazvalo bes pojedinih korisnika jer se radi o lepom gestu najboljeg tenisera sveta

Teniski analitičar Metju Vilis kratko je prokomentarisao:

To je nešto što akreditovani novinari pokušavaju da podele. Kako je ovo (skidanje) dobro za sport ili loše po nosioce prava prenosa – upitao je Vilis.

Ništa manje ljut nije bio ni autor „Sports biznisa“ Daren Rauel koji je ironično čestitao Francuzima.

– Čestitam Teniskom savezu Francuske ili NBC-ju koji su zahtevali da moj video, dečaka koji dobija reket od Đokovića, bude sklonjen. Video ima 5,5 miliona pregleda, više nego bilo koji hajlajt sa meča. Odličan potez za sport koji se muči da privuče navijače. Ali vi, momci, štitite svoja prava – napisao je Rauel na Tviteru.

Novinar Žoze Margado istakao je da je to sraman potez.

Teniska novinarka iz Francuske Karol Bušar je napisala da je sve „ludilo“.

– Nemojte da uklanjate taj video, šta kog đavola?! To nije momenat koji se kosi sa TV pravima! Ne pucajte ovom sportu u nogu kad se već širi izvan svojih granica – apeluje Bušar.

Ovaj video bio je jadan od najlepših momenata Rolan Garosa i izazvao je pozitivne rekacije širom sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter