0
Fudbal

foto: Twitter screenshot

FRANCUSKA POKAZALA ZAŠTO JE SVETSKI ŠAMPION: Pobeda u derbiju protiv Nemačke!

Objavljeno: 15.06.21 u 23:04

Francuska slavila protiv Nemačke u prvom meču grupe F na Evropskom prvenstvu.

Derbi prvog kola Evropskog prvenstva pripao je aktuelnom svetskom šampionu. Francuzi su bili bolji rival i zasluženo slavili protiv Nemačke. Pobedonosni gol delo je Matsa Humelsa koji je postigao autogol nakon centaršuta Lukasa Ernandeza.

Meč je počeo slabijim ritmom obe ekipe, a nakon 10-ak minuta igra Francuska je preuzela inicijativu. Napadali su Francuzi, a to im se isplatilo u 20. minutu meča nakon nespretne reakcije Matsa Humelsa koji je posalo loptu u svoju mrežu. Nastavak poluvremena doneo je dosta čvrstih duela i napetosti između fudbalera.

Drugo poluvreme su bolje otvorili Nemci koji su napadali sa svih strana i pokušavali da ugroze gol Uga Ljorisa, ali bezuspešno. Najbolju priliku u tom periodu imao je Serž Gnabri koji je šutirao preko gola. A zatim je Francuska ponovo postala bolji rival, napadala, a zatim je Kilijan Mbape postigao neverovatan pogotak koji je poništen zbog navodnog ofsajda. Sjajno je šutirao mladi Francuz i pogodio sam ugao gola Manuela Nojera, ali je pogodak nažalost poništen.

Još jednom je Mbape bio u velikoj šansi, oborio ga je Mats Humels, delovalo je kao penal ali sudija je odmahivao rukom i pokazao da se igra nastavi. Do kraja meča Francuska je postiga još jedan gol preko Karima Benzeme posle sjajne asistencije Mbapea, ali je i taj gol poništen ,ovog puta opravdano.

Francuska je došla do veoma važne pobede u grupi F i deli prvo mesto zajedno sa Portugalom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter