0
Košarka

foto: Twitter screenshot

LOJD OTIŠAO POSLE OSVOJENE TITULE: Potpisao za Zenit!

Objavljeno: 14.06.21 u 14:06

Džordan Lojd potpisao za Zenit.

Nakon osvojene tripl krune sa Crvenom zvezdom, američki plejmejker Džordan Lojd odlučio je da karijeru nastavi u Rusiji. Lojd će od sledeće sezone nastupati za Zenit iz Sankt Petersburga i sa kojim je potpisao ugovor na dve godine.

Lojd je bio treći strelac Evrolige kao košarkaš sa Crvene zvezde (17.3 poena). Na 64 nastupa sakupio je 1037 poena i prestigao Tejlora Ročestija na listi najboljih stranih strelaca u istroji kluba sa Malog Kalemegdana. Posle sjajne sezone sa Crvenom zvezdom, došlo je vreme da svoje dobre partije naplati, a pored interesovanja Makabija i Olimpijakosa najbolju ponudu je dao Zenit i prigrabio Lojda,

Generalni direktor Zenita Aleksander Cerkovni je istakao da je dolaskom američkog šutera ozbiljno pojačan napadački potencijal ekipe.

„Sa ovim pojačanjim, najpre, planiramo da pojačamo naš napadački potencijal i mogućnosti u napadu. Ključne utakmice u sezoni za nama su pokazale da imamo problema i da samo jedan konstatan poenter nije dovoljan za bolji rezultat“.

Trener Zenita Ćavi Paskval je istakao da je izuzetno zadovoljan.

„U pitanju je igrač koji je sazreo, ali još uvek ima prostora da napreduje. Jako mi je drago što je Džordan odabrao Zenit na tom putu“.

Lojd je uzvuđen i želi da pobeđuje. Na to se ipak navikao za kratko vreme u Crvenoj zvezdi.

„Uzbuđen sam što ću se priključiti Zenitu. Ovo je sjajan klub, a imamo i zajednički cilj – da pobedimo na svakoj utakmici u svakom takmičenju. Uveren sam da mogu da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Posebno mi je drago što je bilo i navijača prošle sezone. Radujem se dolasku u ekipu“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter