1
Tenis

FOTO; Screenshot

OGLASIO SE TONI NADAL: „Poraz od Novaka boli više“!

Objavljeno: 13.06.21 u 16:41

Toni Nadal smatra da je poraz od Novaka  nešto više od običnog poraza.

Novak Đoković je slavio u polufalnu Rolan Garosa rezultatom 3:1 i prekinuo dominaciju Rafaela Nadala. Toni Nadal, stric i bivši trener španskog tenisera, kaže da je Rafael jako razočaran nakon poraza od Novaka.

„Rafaelov poraz u polufinalu u petak od Novaka Đokovića nije samo jedno od onih razočarenja koja obeležavaju karijeru jednog sportiste. Ta tri koja je pretrpeo u Parizu bole malo više. Šljaka Pariza je oduvek bila njegovo prirodno stanište, njegov omer stvari i pozornica na kojoj je blistao kao nijedan teniser u istoriji. Osvojio je 13 titula na istom slemu. Otkako je osvojio prvi 2005. godine stalno je tražio potvrdu da je i dalje najbolji igrač na toj podlozi“, dodaje Toni.

On je istakao da ova sezona nije slična kao prethodne na šljaci i naglasio poraze od Zvereva i Rubljeva u Monte Karlu i Madridu.

„U finalu Rima koje je igrao protiv Đokovića, nastavio je na isti način kao pre. Posle briljantnog prvog seta, Rafael je doživeo pad koji ga je odveo do gubitka drugog seta. Srećom, tom prilikom, bio je u stanju da okrene situaciju i uzme titulu što mu je dalo tu nadu za Rolan Garos. U petak, desilo mu se nešto slično. Posle prvog seta gde je imao jasnih 5:0, počeli smo da gledamo ponovo nestabilnost u njegovoj igri. Činjenica koja je dala krila Đokoviću, držala ga u veri da može da pobedi, uticalo je da Srbin igra sve bolje. Meč nije bio najvišeg nivoa. Briljantnost njihovih najboljih mečeva 2011, 2012, 2013. je bila tu samo na momente, što je publiku držalo na nogama, ali nisu dostigli te neverovatne mečeve od ranije, kada je Rafa bio uzbuđen iz poena u poen. Novak se osećao nelagodno i nervozno na početku, Rafa je bio neprecizan. Bio je sklon greškama, napravio je previše neiznuđenih grešaka“, smatra španski stručnjak.

On je na kraju dodao da je Nadal i ranije gubio u Parizu ali da mu je bio prioritet da vrati titulu i on veruje da je i posle ovoga sposoban za tako nešto.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter