4
Fudbal

FOTO: UEFA.com

KONAČNO JE STIGLO OBJAŠNJENJE ZA JAVNOST: RTS otkrio zbog čega ne prenosi Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 13.06.21 u 15:20

Veći deo ljubitelja fudbala u Srbiji je uskraćen gledanja Evropskog prvenstva.

Zbog čega je to tako, objasnio je odgovorni urednik sportskog programa RTS-a Zoran Marković. Radio televizija Srbije ove godine ne prenosi EURO, za razliku od prošlih prvenstava.

Ove godine, pravo prenosa imaju televiziji pod vlasništvom ‘Junajted medija’, a većina građana nije pretplaćena na te kanale, što je izazvalo veliki revolt u javnosti.

– RTS se bori da kupi sve važne događaje, pogotovo one koji su na listi REM-a. Na toj listi nema Evropskog prvenstva u fudbalu i građani jesu ograničeni što nema mogu gledati to prvenstvo osim na kablovskim emiterima. Emiter koji je kupio ta prava nije ponudio zemaljskim, odnosno kanalima sa nacionalnom frekvencijom, iako je bio u obavezi da to učini da bi svi građani Srbije mogli da gledaju tako veliki događaj – ističe Marković.

PROČITAJTE JOŠ: POTPUNO NEOČEKIVANA POSETA: I Matić ume da iznenadi – srpski as posetio klub u kojem je ponikao! (FOTO)

Ipak, na RTS-u građani Srbije će moći da gledaju Evropsko prvenstvo u košarci za žene, olimpijske kvalifikacije za košarkaše, Vimbldon, Olimpijske igre, te kasnije Svetsko prvenstvo u Kataru.

0
0

4 Komentara

  1. I za vreme najvećih diktatora Tita i Miloševića gledala su se sva prvenstva sveta i Evrope, neznam kakvo je ovo sad došlo vreme, a mi i dalje plaćamo pretplatu!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Nije hteo RTS i ostali sa nacionalnom frekvencijom da zakupe pravo prenosa jer AV nebi mogao da gostuje na tim kanalima dok traje prvenstvo i kako onda da nas ubedi u nas dobar zivot . Da nekazem da bi mu pala popularnost .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter