1
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

EURO: Holandiji priprao triler u Amsterdamu, Damfris junak pobede protiv Ukrajine!

Objavljeno: 13.06.21 u 22:56

Sjajna fudbalska poslastica na ‘Johan Krojf areni’, gde je u okviru 1. kola grupe C Holandija savladala Ukrajinu sa 3:2.

Nakon odličnog prvog poluvremena u kojem su nedostajali samo golovi, nije se činilo da će imati problema Holanđani, pošto su lako početkom drugog dela stigli do vođstva od 2:0. Bile su Lale bolje i u prvih 45 minuta, ali je golman Ukrajine Bušan sa nekoliko vrsnih intervencija sprečio da povedu.

Ipak je 27-godišnji čuvar mreže se nije proslavio početkom drugog dela kada je u 52. omogućio Vajnaldumu da donese prednost Holandiji. Loše je golman gostiju odbio loptu na centaršut kasnijeg heroja Damfrisa, pravo na nogu vezisti PSŽ-a koji je razgalio publiku u Amsterdamu.

Sedam minuta kasnije prednost Holandije udvostručio je Veghorst. Ukrajinci se nisu predavali iako su imali rezultatski deficit, već su nakon drugog primljenog gola i dalje napadali, a nagrada je stigla u 75. minutu kada je majstorski pogodio Jarmolenko. Ekipe Andreja Ševčenka je samo tri minuta bilo dovoljno da se potpuno vrati u utakmicu. Pogodio je Jaremčuk u 78. minutu i delovalo je da ovaj sastav može makar boda, međutim. I onda, konačan rezultat uzbudljivog susreta postavlja Damfris u 85. minutu, koji je glavom pogodio nakon centaršuta Akea.

Evropsko prvenstvo (C grupa) – 1. kolo

Austrija – Severna Makedonija 3:1 (1:1)

(Lajner 18, Gregorič 78, Arnauitović – Pandev 28)

Holandija – Ukrajina 3:2 (0:0)

(Vajnaldum 52, Veghorst 59, Damfris 85 – Jarmolenko 75, Jaremčuk 78)

0
0

1 Komentara

  1. Ne volim ekipe kao sto su Ukrajina i Rusija na velikim takmicenjima. Uvek igraju isto, tvrdo, bez ikakve igre, sansi, dosadno i nezanimljivo. I sinoc Ukrajina prakticno bez ikakve sanse dodje do izjednacenja, a onda ih golman upropasti da izgube. Dade loptu direktno Holandjaninu u noge, ovaj centarsut i golam primi gol kroz ruke maltene.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter