0
Ostali sportovi

FOTO:Stefan Cvetković/SIM Srbija

SPORTSKE IGRE MLADIH: Karneval u Vrelu, domaćin Nemanja Matić!

Objavljeno: 12.06.21 u 17:39

Fudbaler Mančester Junajteda i ambasador SIM gost na otvaranju Igara u rodnom mestu

Dan koji se pamti ceo život imali su danas mališani na takmičenjima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Vrelu, kod Uba. Specijalni gost na otvaranju, u rodnom mestu, bio je čuveni srpski fudbaler Nemanja Matić. Kada je član slavnog Mančester Junajteda i ambasador Igara stigao na stadion „Mirko Žaki Matić“, koji nosi ime po njegovom stricu, usledila je erupcija oduševljenja klinaca koji maštaju da jednog dana krenu njegovim stopama.

Hvala Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih i mom prijatelju Zdravku Mariću, jer su ponovo došli u naše skromno selo i nadam se da će ovo postati tradicija. U ime svih meštana, u ime naše dečice, želim da se zahvalim, ne dešava se često da jedna ovakva organizacija dođe u naše malo mesto„, rekao je Nemanja Matić.

FOTO:Stefan Cvetković/SIM Srbija

Draga deco, želim vam da iskoristite sve što vam je omogućeno, da uživate i da vam današnji dan ostane urezan za ceo život, istakao je Matić.

Kad sam bio mali nisam imao ovakve mogućnosti, ali sada smo svi tu zajedno da vam pružimo mogućnost da se bavite sportom i veoma sam zadovoljan što je tako. Nadam se da se vidimo i sledeće godine„, poručio je Nemanja Matić dok su klinci skandirali njegovo ime.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović poželela je učesnicima Igara da uživaju i da se ugledaju na Nemanju Matića.

FOTO:Stefan Cvetković/SIM Srbija

„Da budete humani kao Nemanja, da uživate danas i budete ponos nacije i regiona. Nemanja, tebi posebno hvala što si deo naše velike SIM porodice„, izjavila je Marija Mihajlović.

Marija i Nemanja su uoči početka takmičenja simbolično „odigrali partiju fudbala“ i takmičili se sa mališanima u atletskoj trci na 60 metara.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovao je i Nemanjin brat, Uroš, takođe veoma uspešan fudbaler, koji je izazvao oduševljenje kod dece, kada je najboljima u atletici podelio medalje.

Plamen prijateljstva upalili su Dunja Grujić i Antonije Velimirović, uz konfete i oduševljenje razdraganih mališana.

FOTO: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Takmičenja u Vrelu održana su u skladu sa merama koje je propisao Krizni štab u borbi protiv pandemije korona virusa. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

 

Igre se nastavljaju u Sremskoj Mitrovici, turnirom u odbojci na pesku a veliki spektakl očekuje se u Beogradu, 18. Juna. Tada će Ada Ciganlija biti domaćin pet sportova u Regionalnom finalu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter