in ,

JOKIĆ OTKRIO DO SADA NEPOZNATE DETALJE: Ostavio sam košarku i okrenuo sam se konjima, na prvom treningu su išle suze! (VIDEO)

FOTO: Twitter/DenverNuggets/

Zaslužio je sve ovo.

Nikola Jokić je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige. Povodom toga, dao je intervju za zvaničan kanal Denvera, gde je otkrio do sada nepoznate detalje iz njegovog detinjstva. Nikola je istakao da je u jednom trenutku odustao od košarke, samo da bi bio sa konjima. Nekoliko meseci nije išao na treninge, a onda se probudio.

Kada sam imao 14 ili 15 godina, odustao sam od košarke i okrenuo sam se konjima. Nisam išao na treninge šest ili sedam meseci. Nisam osećao da treba da idem, ni tata me nije forsirao. I posle tih šest meseci, samo sam otišao na košarku, samoinicijativno, počeo je Jokić.

Potom je dodao da ima neverovatnu podršku porodice, ali i da je plakao na prvom treningu. Zahvalan je i svojoj braći zato što su mu pokazali pravi put kojim treba da ide.

Porodica živi kroz svaki meč sa mnom, kroz svaki sekund. Tata koji me je vodio na treninge, na prvom sam plakao, mama je uvek tu, u mojoj glavi, uvek mi priča, supruga je tu i svaki dan je sa mnom, braća su htela da budu NBA zvezde. Nisu uspeli, ali su mi pokazali šta treba, a šta ne treba da radim. Hvala njima, na svemu i na ovom trofeju, ali ovo nije samo trofej, ovo je ceo put. Ako uživanje u igri prestane, onda nemam više razlog da igram košarku.

Kao i uvek, Jokić je bio skroman bacivši u prvi plan ljude koji su bili uz njega. Dao je do znanja da nije razmišljao o ovoj nagradi čak ni kada je ušao u najuže favorite.

Mnogo je ljudi iza mene, rade za mene, veruju. Naravno, uložio sam mnogo rada, ali nisam mogao sve sam. Kada sam bio u najužem izboru, nisam želeo da razmišljam o tome, u toku smo sezone, pokušavali smo da dođemo do prednosti domaćeg terena, hteli smo da doguramo do što bolje pozicije. Moj fokus je bio na drugoj strani.

Novinari su ga za kraj upitali zašto je tražio da igra sve mečeve ove sezone, na šta je on odgovorio u svom stilu. Ovim je pokazao da nije neko ko će se odmarati, osim ako ga povreda ne primora na to.

Ako ne igram, osećam se da nekoga varam. Ako se osećam dobro, nemam povredu, zašto ne bih igrao. To je velika stvar za mene. Inspiriše me da iznenađujemo svet, nalazimo način da to radimo uprkos povredama, zaključio je Nikola Jokić, najbolji svetski košarkaš.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

OKTAGONBET TIKET DANA: Počinje EURO, spremni smo za dobitak!

JAPANAC DOŠAO ISPRED HOTELA U DRESU ZVEZDE: Nosio je Piksijevu desetku, ali se razočaran vratio kući! (VIDEO)