2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Screenshot/Youtube

REKLI SU MI DA JE DEBEO: Vujošević otkrio zbog čega nije doveo Jokića u Partizan, evo ko je kriv!

Objavljeno: 10.06.21 u 18:25

Cela Srbija je ponosna na Nikolu Jokića, koji je pre neki dan osvojio titulu najkorisnijeg igrača NBA.

Zahvaljujući njemi i Vasiliju Miciću, Srbija je postala prva zemlja u istoriji koja je objedinila MVP titule u Evroligi i NBA ligi.

Proteklih dana na račun srpskog asa čestitke stižu sa svih strana, a sada se oglasio i nekadašnji trener Partizana, Duško Vujošević.

Iskusni stručnjak otkrio je zbog čega nije doveo Jokića u Partizan.

– Mogu sad izmišljati i petljati, ali biću iskren. Jednostavno, nisam ga video, nisam ga primetio. Znam da su mi ljudi koji su obavljali posao skauta u Partizanu rekli za njega da je debeo i da se ne isplati dovoditi ga. Sad mi je jako krivo. Taj previd samo govori o slabosti u strukturama Partizana. Dok je nama Jokić bio debeo, Miško Ražnatović ga je prepoznao i odveo u Megu. Užasno mi je žao zbog toga – istakao je legendarni trener.

PROČITAJTE JOŠ: ČOVIĆ JE MVP: Amerikanci se ponovo obrukali – i na dodeli nagrade pogrešno su izgovorili prezime srpskog asa!

Vujošević ističe da je šokiran zbog toga što je ova nagrada pripala u Nikoline ruke.

– Šokiran sam, ali i oduševljen što je Nikola dobio takvo priznanje. NBA liga je u poslednjih 20 godina doživela veliku transformaciju. Kako igračku tako i sistemsku. Ćosić i Dalipagić, koji su u svoje vreme bili najbolji evropski igrači na svetu, došli su u NBA kampove, ali odustali su jer je tada to bio velik rizik. Koliko god oni bili dobri, a bili su sjajni i imali su prohodnost u NBA ligi, Amerika ih nije želela. NBA liga je na takve igrače, koji su dolazili iz nekog drugog područja, gledala sa skepsom i podcenjivanjem – izjavio je Vujošević za hrvatski ‘Indeks’ i zakjučio:

– U Evropi su ti igrači bili kraljevi, a u Americi bi morali da krenu ispočetka i pitanje je bi li uopšte i dobili šansu. Sećam se kad je Dražen došao u Portland, baš sam tada bio u San Antoniju. To je bilo strašno. Znači, najbolji igrač Evrope, koji je imao četvorogodišnji ugovor s Realom, u dresu Portlanda je u toj utakmici protiv San Antonija dobio samo dva minuta. Međutim, dolaskom Dražena i Divca NBA liga je počela da se menja i rekao bih da su njih dvojica, uz još nekoliko igrača, raskrčila put ostalima i ovo što se danas događa Jokiću ili Dončiću ne bi bilo moguće da nije bilo njih.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter