0
Fudbal

FOTO: Privatna arhiva

POPOVIĆ I AL DANHANI U POHODU NA TITULU: Pripreme možda budu na Zlatiboru, već sklapamo tim, stranci su ključ!

Objavljeno: 10.06.21 u 12:10

Srpski stručnjak se seli u Emirate!

Zoran Popović je novi trener Dibe, ekipe iz druge lige u UAE, sa kojom će pokušati da se plasira u najviši rang takmičenja. Iskusni strateg dobro poznaje tamošnji fudbal, a čelnicima Dibe nisu promakli njegovi zapaženi rezultati u Kuvajtu, Jordanu, Malti i Omanu. U razgovoru za HotSport, Popović otkriva kako je došlo do saradnje, koji su ciljevi kluba, kao i da li ga možemo očekivati u Srbiji na pripremama.

Kako je došlo do kontakta sa Dibom, a potom i do saradnje?

– Prvi poziv stigao je pre mesec i po dana. Tada sam imao neke planove, ali nakon drugog poziva smo se lako dogovorili. Iako sam imao dogovoren dvogodišnju saradnju sa Maltežanima, ispoštovali su me i lako smo našli kompromis. Pratili su igre moje ekipe u ligi Azije. Bili smo dobri, pobeđivali smo jake timove i verujem da je to bio jedan od glavnih razloga zbog kojih su se odlučili za mene. Video sam da jako žele da potpišem, čemu svedoči i njihov dolazak u Beograd.

Kakvi su ciljevi i šta to uprava očekuje od Vas?

– Cilj je da se posle dve godine klub vrati u prvu ligu. Samo se o tome priča. Diba je definitivno jedan od favorita za to, ali moraćemo vredno da radimo. Uslovi su izuzetno dobri. Igraćemo na potpuno novom stadionu koji će se otvoriti početkom septembra.

Koliko poznajete ligu u UAE i šta je potrebno za povratak u viši rang?

– Tamošnju ligu poznajem zbog Kuvajta i Omana. To su visoko budžetske lige, dolaze veliki igrači. Mislim da sama igra, ali i rezultat zavisi od odabira stranaca, koje sada tražimo. Brzo sam upoznao kako Dibu, tako i sve ostale ekipe u ligi. U svakodnevnom sam kontaktu sa ljudima iz kluba i ozbiljno radimo kako bi sklopili tim na vreme.

FOTO: Privatna arhiva

Da li postoje šanse da ekipa dođe na pripreme u Srbiju?

– Šanse definitivno postoje, ali sve zavisi od situacije sa korona virusom. Moja želja je da budu na Zlatiboru.

Šta je ono što Vas motiviše da se uputite na tako dalek put?

– Predsednik kluba Ahmed Saed al Danhani dao mi je do znanja da me želi na klupi. Kada je došao ovde, iskorigovali smo i uslove kako bi svi bili zadovoljni, ali novac nije motiv. Prepoznao sam njihovu želju da se vrate u prvu ligu i to me motiviše.

FOTO: Privatna arhiva
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter