0
Košarka

SVI SU ČEKALI DA SE ON OGLASI: Čovek koji je otrkio Jokića je posebno pohvalio jednog čoveka – ‘Bez njega ništa od ovoga ne bi bilo’

Objavljeno: 09.06.21 u 13:53

Srpski reprezentativac Nikola Jokić je i zvanično MVP NBA lige i najbolji košarkaš na planeti.

Na ovom putu, Jokiću su najveću podršku pružali porodica, prijatelji ali i njegov menadžer Miško Ražnatović. Upravo je on otkrio popilarno ‘Džokera’, iz Vojvodine ga je odveo u Megu, a sve ostalo je istorija.

Dan nakon osvajanja MVP nagrade, Miško ističe da je Jokić svojim partijama potpuno zaslužio ovu titulu.

– Tu prvenstveno i bez ikakve dileme izdvajam ulogu njegove porodice, koja je uvek bila uz njega i koja je udruženim snagama uradila sve da Nikola nastavi da ima stabilnost i bazu u Denveru. Posebno priznanje pripada njegovom bratu Strahinji, koji je ceo svoj život podredio Nikolinom uspehu, koji mu nije dozvolio da poklekne kada je bilo najteže, koji ga je bodrio, gajio i oblikovao na tom trnovitom i teškom putu ka vrhu – rekao je Ražnatović i dodao:

– Nikolina braća ne propuštaju njegove utakmice i predstavljaju izuzetno bitne karike u njegovoj sveobuhvatnoj igri, jer obojica imaju košarkaško iskustvo i znaju kako da ga posavetuju. Moram da spomenem trenere Nebojšu Vagića i Dejana Milojevića koji su strpljivo brusili njegov talenat i napravili ga igračem spremnim za NBA. Nepravedno bi bilo ne pomenuti kondicionog trenera Marka Ćosića, koji je uložio veliki trud u preoblikovanje Nikolinog tela, kao njegove bivše saigrače Ratka Vardu i Novicu Veličkovića, koji su mu bili velika podrška na terenu na samom početku.

PROČITAJTE JOŠ: POTEZ KOJI BI MOGAO DRASTIČNO DA MU PROMENI KARIJERU: Birčević na raskrsnici – ostanak u Turskoj ili odlazak na dalek put?!

Srbija je prva zemlja u istoriji koja je objedinila nosioce MVP titule u NBA i Evroligi u jednoj sezoni.

– Ovo je godina neverovatnih uspeha u svakom smislu. Za Jokića, Micića, mene lično, kao i za klub u kome su obojica na neki način ponikli. Zaista sam presrećan sto su mi njih dvojica svojim talentom, ambicijom i istinskom ljubavlju prema igri omogućili da se danas dičim pozicijom prvog agenta u istoriji, koji je u istoj godini zastupao najboljeg igrača u Evroligi i najboljeg igrača u NBA.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter