2
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

ITALIJANI NAJAVLJUJU SPEKTAKULARAN TRANSFER: Partizan bi mogao da dobije ogromno pojačanje za narednu sezonu iz Serije A!

Objavljeno: 09.06.21 u 19:33

Crno-beli i dalje rade na pojačanjima, posle sezone bez trofeja…

U Humskoj su već preduzeti određeni koraci, a saznanja koga žele u crno-belom dresu za narednu sezonu donosi italijanska ‘Gazeta delo Sport’. Naime, pomenuti list je doneo informaciju da Partizan želi da dovede fudbalera Torina Lijanka Vojnovića.

Lijanko je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Bolonji, a deluje da ni naredne za njega nema mesta u matičnom klubu. Interesovanje da ga angažuje je pokazao i tim Siniše Mihajlovića, ali je u Partizan tu i lisabonski Sporting.

Ipak, finansijski deo priče govori da su crno-beli trenutno u podređenom položaju u odnosu na ostale klubove, ali i sam igrač kao najmanje privlačnu opciju vidi Beograd. Naime, Bikovi bi rado pustili momka koji s Torinom ima ugovor do 2024. godine, ali uz određenu nadoknadu. Bolonja je samo pozajmicu platila miliona evra i ponudila još pet za otkup ugovora, ali je odogovor bio ‘ne’, jer je druga strana navodno zahtevala čak 12 miliona evropskih novčanica.

FOTO: FS Srbije

Ukoliko ostanu pri tom stavu, crno-beli će u startu otpasti iz trke za momkom kog je Dragan Stojković Piksi želeo nedavno da vrati u reprezetnaciju Srbije, ali to nije bilo moguće iz administrativnih razloga.

Lijanko je prošle sezone odigrao 25 utakmica i postigao jedan gol, a tokom karijere je igraoo za mlađe kateogorija Botafoga, Sao Paulo, Torino i Bolonju. Za reprezentaciju Srbije je odigrao četiri utakmice, dok je za selekciju Brazila momak rođen pre 24 leta u Vitoriji upisao devet nastupa za tim do 20 godina i još deset za selekciju do 23 godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter