1
Domaći fudbal

VELIKE PROMENE U SUPERLIGI: Uskoro liga sa 12 klubova!

Objavljeno: 08.06.21 u 11:04

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije održali su 4. juna sastanak u Staroj Pazovi na kom je jedna od glavnih tema bilo smanjenje Superlige Srbije u što skorije vreme.

Vodeći ljudi su najavili da se ide ka tome da se smanji broj takmičara u Superligi i Prvoj Ligi Srbije i da se fokus stavi na koncentraciju kvaliteta. Ipak, dalje korake plana nisu otkrili javnosti.

Ipak, kako saznaje „Sportklub“, predlog da liga od sezone 2022 ima 12 klubova je odbije zbog sumnje da će se ponoviti neregularnost zbog velikog broja ispadanja kao što je bio slučaj u ovoj sezoni. Njihov plan je da u reforme idu postpeno i da prvo smanji ligu na 14 klubova, a da od sezone 2023/24 taj broj spuste na 12 klubova. Još nije utvrđeno kako bi se igrala liga, da li bi funkcionisala na principu podele na trokružni sistem ili bi postojali plej of i plej aut.

Takođe, radi se i na reorganizaciji Prve lige Srbije i nižih takmičenja, ali detaljnije će se znati na nekim narednim sastancima. Naravno, ukoliko u FSS ponovo ne budu „zakopčani do krla.“

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter