FOTO: Youtube/Screnshot
in , ,

PROŠLO JE 28 GODINA OD TRENUTKA KADA JE KOŠARKA STALA: Dino Rađa se prisetio svađe sa Draženom Petrovićem – ‘I onda sutradan na taj nesrećni put’

Jedan od najboljih igrača svih vremena Dražen Petrović preminuo je 1. juna 1993. godine.

Od stravične nesreće, prošlo je 28 godina. Ovog užansog događaja prisetio se legendarni košarkaš Dino Rađa, koji je bio na suvozačkom mestu kada se nesreća dogodila.

Automobilom je upravljala njegova tadašnja devojka Klara Salanci, a prilikom udara u kamion, život je izgubio Dražen Petrović.

– Teško je napisati nešto o Draženu što već nije bilo napisano. Ipak nakon gledanja ‘Last Dance’ moram napraviti paralelu. Neću pričati o igračkim kvalitetima jer to u ovoj situaciji nije ni bitno. Samo glava. Sve što je u Džordanovoj glavi to je bilo i u Draženovoj. Identično. Zato i je bio to što je bio. Pobednik iznad svega. Gubile su se utakmice tu i tamo, prvenstva i titule, ali glava je bila ta koja nije dozvoljavala predaju i koja je gurala bez kompromisa napred. Od njega je i moja glava naučila puno i kopirala nesvesno. Ko je tada ima pojma o bilo čemu – napisao je Rađa.

Rađa se prisetio Draženove poslednje utakmice i svađe dan uoči kobnog puta.

– I sad za potvrdu svega jedna situacija koju malo ko zna. Poslednja utakmica Draženova protiv Slovenije u Poljskoj. Totalno nebitna jer smo igrali finale kvalifikacija, a prva tri idu na EP. Znači utakmica za ništa. Niko nije ni trebao da igra. Međutim, to za njega nije nikad bila opcija. I naravno da se pri kraju utakmice koju smo izgubili nas dva popi*karmo iz pi*darije. Ko kome nije dodao, ko nije zagradio. On meni mater, ja njemu i nema više toga. I onda sutradan taj nesrećni put. Ranom zorom sedimo Stojko, on i ja za istim stolom i pijemo kafu. Kaže on Stojku da mi kaže da sam idiot, a ja opet isto tako preko Stojka njemu. Nema veze što igraš, važno ili ne, uvek si morao biti na 100 posto. Zato i je bio veliki vođa – zaključio je Rađa jako emotivnu objavu.

Podsetimo, jeziva nesreća se dogodila u nemačkom gradu Denkendorf, samo dan nakon utakmice u poljskom Vroclavu između Slovenije i Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NAJAVLJUJE TUČU: Bivši kapiten Partizana maksimalno naoštren pred utakmicu sa Zvezdom – ‘U finale idemo da se pobijemo sa njima’

HOĆE LI CRNO-BELI ISKORISTITI ŠANSU: Napadač koji ne krije da je vatreni partizanovac je slobodan u izboru nove sredine!