7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan NIS

NOVA STRANICA U ISTORIJI KK PARTIZAN: Crno-beli prave plan za povratak u evropski vrh, uz pomoć države stiže nikad zvučnije trenersko ime!?

Objavljeno: 08.06.21 u 18:00

Uzbudljivo leto je pred Košarkaškim klubom Partizan, tokom kog crno-belima predstoji renoviranje tima.

Ekipa je ove sezone beležila rezultate dalko ispod očekivanih, zbog čega će uslediti promene, kako kada je u pitanju igrački kadar, tako i na klupi. Aleksandar Matović je bio četvrti i poslednji trener ‘parnog valjka’, koji je uspeo koliko-toliko da podigne tim, ali on nije rešenje koja uprava na čelu s predsednikom Ostojom Mijailovićem i sportskim direktorom Zoranom Savić, vidi kao trajno.

Zbog toga se traži novi trener, a kako HotSport saznaje, odluka je pala da to bude Željko Obradović. Crno-beli spremaju ozbiljnu ponudu za najboljeg evropskog trenera u vidu renoviranja tima i značajnog višeg budžeta, koja bi ga privolela da se vrati u Partizan. Iako se Obradoviću u ovom momentu ne radi, već želi da vreme provodi u svom Čačku i uživa u košarci van terena, a uprava kluba će se potruditi da uz pomoć države obezbedi najbolje uslove za Obradovića, a sve u cilju dobrobiti domaće košarke.

Najtrofejniji evropski stručnjak je bez angažmana gotovo godinu dana, otkako je napustio Fenerbahče. On je posle sedam uspešnih godina napustio grad na Bosfooru, s kojim je četiri puta bio prvak Turske, po tri puta osvajač Kupa i Superkupa, a najveći uspeh u istoriji kluba ostvaren je 2017. kada je osvojena Evroliga.

Ove godine se navršava 37 godina otkako je Obradvoić prvi put kao igrač obukao crno-beli dres, a trenersku karijeru započeo je na istom ovom mestu 1991. sa kojim je u debitantskoj sezoni postao prvak Evrope i ispisao najznačajnije stranice istorije, a kasnije je još osam puta osvajao Evroligu. Radio je još u Huventudu, Real Madridu, Benetonu, Panatinaikosu i Fenerbahčeu.

Sa reprezentacijom Jugoslavije ima zlatne medalje sa Evropskog prvenstva 1997. i Svetskog šampionata 1998, srebro sa Olimpijskih igara 1996. i bronzu sa Eurobasketa 1999.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

7 Komentara

  1. JEBALA TI OSTOJA DRŽAVA SVE PO SPISKU.PRIMAŠ MILOSTINJU SAMO DA NE SKANDIRAMO ŽVALONJI DOK MILIONI IDU KURVETINU.VUČIĆU PIČKO JEBEMO TI SVE,ALEEEEEE.

    0
    0
    Odgovori
  2. PA MAKAR SE UGASILI NE TREBA OD BALAVKA UZIMATI MILOSTINJU.OSTOJA,JEBEM TI SVE PO SPISKU.JEBALA TI SNS DRŽAVA FAMILIJU.

    0
    0
    Odgovori
  3. Svestan je av, da jedino sa njim na celu Crno Bele Ikone i Svetinje Srbije=KKP, moze da ‘zaustavi’ mrznju i otpor GROBARA..

    0
    0
    Odgovori
    • Da…košarku možda i popusti, jer mu Čović baš i nije toliko drag. Ali realno, sad je kasno. Coki je sebi sredio A licencu, sve i da Partizan krene osvajati sve što može, u evroligu neće.

      0
      0
      Odgovori
      • Raky, cirkus od tebe. Covic nema para da plati minimum 15 miliona evra po sezoni za licencu. Drzava se sa CZ vec opekla kroz 14,16 i 17 mesto od 18 u EL, i tesko da ce bas toliko da zavuce ruku u kasu.Poslednji politicki dogadjaji upozoravaju da ABA mozda izgubi i mesto prvaka za ulaz u EL. Za Srbiju je najbolje da stvori sistem zdrave konkurencije gde bi oba vecita vremenom postala srpski Panatenaikos i Olimpijakos. To je jedini nacin da isplivamo, mada zbog pada nataliteta i gradskog nacina zivotya sve je manje mladih fizicki sposobnih da pariraju mladima sa africkog kontinenta.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter