0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

NEMA ŠANSE DA ĆETE GA PREPOZNATI: Šta mu se desilo – trener koga Grobari obožavaju je nekada izgledao potpuno drugačije! (FOTO)

Objavljeno: 08.06.21 u 15:49

Nema sumnje da je Aleksandar Džikić jedan od trenera koga navijači Partizana izuzetno cene i vole.

Na društvenim mrežama isplivala je jedna fotografija, na kojoj je glavni akter upravo bivši trener crno-belih.

Iskusni stručnjak je davao izjavu za RTS, a ono što je svima zapalo za oko, jeste njegov izgled, koji se znatno razlikuje od ovog današnjeg.

Popularni Džile je svoju trenersku karijeru započeo u Partizanu, gde je radio sa mlađim kategorijama od 1991. do 1994. godine.

Nakon toga, pet godina je proveo u Beovuku, da bi se 1999. godine vratio u Humsku, gde je bio asistent treneru seniorskog tima Nenadu Trajkoviću, a poptom i Dušku Vujoševiću.

Najuspešnija sezona za Aleksandra Džikića bila je 2010/11 kada je sa ekipom Krke osvojio Evročelendž kup, dok se u Jadranskoj ligi plasirao na finalni turnir, a u Sloveniji osvojio titulu.

PROČITAJTE JOŠ: PLJUŠTE KAZNE NA SVE STRANE: KK Partizan će zbog Grobara morati da plati više od dve hiljade evra!

Džikić je na klupu Partizana seo 5. januara 2016. Došao je u teškom trenutku u kom se ekipa nalazila, i uspeo da stigne od donjeg dela tabele do petog mesta u ABA ligi, kao i finala Kupa Radivoja Koraća i domaćeg prvenstva.

Crno-beli su u sezoni 2016/17 završili takmičenje u polufinalima ABA i domaće lige, a klub je igrao i u FIBA Ligi šampiona, gde su crno-beli zaustavljeni na startu druge faze. Džikić i Partizan su 13. juna 2017. sporazumno raskinuli saradnju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter