0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

DONČIĆ PONOVO U REPREZENTACIJI: Slovenija sa NBA zvezdom na čelu napada plasman na Olimpijske igre!

Objavljeno: 08.06.21 u 17:17

Slovenci će se za vizu boriti u Kaunasu…

Košarkaška reprezentacija Slovenije dobila je danas sjajne vesti, jer je Luka Dončić potvrdio da će biti deo nacionalnog tima na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju. Time će najzapadnija zemlja nekadašnje Jugoslavije dobiti ogromnog aduta u borbi za odlazak u Japan, čime su joj šanse znatno porasle.

Kvalifikacioni turnir za OI održava se od 29. juna do 4. jula u Kaunasu, a Slovenija igra u B grupi sa Litvanijom, Poljskom, Korejom, Venecuelom i Angolom. U prvoj fazi takmičenja kroz grupe, Slovence čekaju dueli sa Poljskom i Angolom. Samo pobednik turnira ide u Tokio.

– To je moj naredni cilj, odvesti Sloveniju na Olimpijske igre. Vraćam se u Sloveniju i počinjem ponovo da treniram, tako da nema odmora, rekao je Dončić posle završetka sezone u NBA ligi.

Maveriksi su sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi završili u prvoj rundi plej-ofa, porazom od Los Anđeles Klipersa u majstorici, a mladi bek briljirao u odlučujućoj utakmici sa 46 poena, 7 skokova i 14 asistencija..

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter