in

POLICIJADA NA ZLATIBORU PO 14. PUT: Veliki broj građana je ispratio ovu manifestaciju!

FOTO: MUP

Sport je nezaobilazan u svim porama društva, pa i u policiji. 

Jedna od tradicionalnih manifestacija koje se godinama održava u Srbiji jeste i Policijada, koju je 14 put po redu organizovao Sindikat srpske policije ( 4. i 5. Jun). Manifestacija je svečano otvorena 4. juna na Kraljevom trgu na Zlatiboru, uz intoniranje himne ‘’Bože pravde’’ i pred velikim brojem okupljenih građana i učesnika. Ovogodišnja Policijada, najmasovnija je sportska manifestacija u MUP-u i postignut je rokord u broju učesnika, njih čak 1.200. Učesnici su nadmetali u čak 11s portskih disciplina: mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje.

FOTO: MUP

Policijadu je otvorio predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović, koji se na početku zahvalio rukovodstvu Ministarstva unutrašnjih poslova na nesebičnoj saradnji i naporima koje ulažu u poboljšanju prava zaposlenih.

– Mi hoćemo i želimo dobar odnos sa MUP-om, sa poslodavcem Vladom Republike Srbije, jer samo tako možemo podići ugled MUP-a, zaštiti policijajce na ulici i na taj način povećati bezbednost građana – reči su Ranitovića, koji je pozdravio i goste iz Makedonije i Republike Bugarske.

FOTO: MUP

Podršku u organizaciji manifestacije dali su opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i mnogi drugi. A na završnom skupu plaketu za doprinos razvoja sporta u MUP dobio je Vladimir Ilić, pomoćnik ministra MUP, zadužen za ljudske resurse.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova daje svoj doprinos u afirmaciji sporta u Srbiji, pre svega kroz značajne rezultate svojih pripadnika koje postižu na domaćin i na međunarodnim takmičenjima u mnogim sportskim disciplinama i veštinama. Ponosimo se sportskim uspesima svih naših pripadnika i baš kao što je rekao i naš ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, sport je oblast u koju treba neprestano ulagati, a mi smo spremni da u narednom periodu pružimo još veću pomoć i podršku našim pripadnicima kako bi ostvarivali još bolje sportske rezultate – istakao je Vladimir Ilić.

FOTO: MUP

Ilić je najavio da u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije planiraju puno novih aktivnosti, pre svega poboljšanje uslova u Sportskom centru policije u Makiši, kao i projekte za besplatne škole sporta dece pripadnika MUP i uključivanje MUP u promociju velikih sportskih međunarodnih događaja koji se planiraju održati u našoj zemlji.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA ZVEZDE SIGURNO PROPUŠTA FINALE: Dejan Radonjić svestan kvaliteta Mege!

KAKVA TRAGEDIJA, OVO DOVODI U PITANJE OLIMPIJSKE IGRE: Ubio se jedan od direktora OK Japana!