0
Tenis

FOTO: Youtube/Screenshot

KOLIKO JE TEŽAK ŽIVOT SPORTISTA, SVEDOČI I ČEŠKA TENISERKA: Zaključala sam se i plakala, nisam želela na teren!

Objavljeno: 07.06.21 u 15:25

Nije joj bilo lako.

Češka teniserka Barbora Krejčikova se plasirala u četvrtfinale Rolan Garosa. Ona je bila bolja od Sloun Stivens sa 6:2, 6:0. Nakon meča istakla je da je srećna, ali je u drugom delu izlaganja šokirala sve.

Igrale smo ranije, veoma je mlada, jedna od onih koji dolazi. Biće zvezda u budućnosti. Igraću i uživati u tome. Pokušaću da dam sve od sebe. Moram dobro da napravim plan. Trenutno ne razmišljam o tome, jer me čekaju mečevi u miksu i dublu… Igram na mnogo frontova, ali srećna sam što sam pobedila Sloun i što sam u svom prvom četvrtfinalu, počela je Krejčikova.

Krejčikova je istakla da se uoči meča osećala jako loše. Ona navodi da se zaključala u sobi za fizioterapeute i da uopšte niej ni želela da izađe na teren.

Ne znam šta mi je bilo. Probudila sam se i osećala sam se vrlo loše. Ne znam zbog čega. Osećala sam ogroman pritisak. Pola sata pre meča, nisam želela da zakoračim na teren, jer sam se osećala zaista loše. Morala sam da se zaključam u sobi za fizioterapeute i da razgovaram sa svojim psihologom. Zapravo, plakala sam. Ne znam, bilo je baš loše, a ne znam zašto. Samo se tako desilo. Mnoogo smo pričale o svemu, rekla mi je, ‘ako možeš da prevaziđeš ovo, što osećaš sada, biće to tvoja velika pobeda. Nije važno hoćeš li pobediti na terenu ili ne, biće to tvoja lična pobeda’. Nije na terenu izgledalo da se loše osećam. Srećna sam da je počelo dobro, posle prvog poena je sve išlo na bolje, rekla sam sebi, pa ja mogu da igram, ustvari. Onda sam napravila brejk. Jednostavno, bila sam previše pod stresom, to se dogodilo, zaključila je češka teniserka.

Ovo je samo jedan od dokaza da vrhunski sportisti imaju vrlo teške periode u životu. Najveći problem je sigurno pritisak, što govori da im nije ni malo lako.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter