2
Domaći fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

UPOZORIO JE NA VREME: Vidić bez dlake na jeziku o srpskom fudbalu – ‘Samo da Zvezda ne prođe kao OFK Beograd’

Objavljeno: 06.06.21 u 12:25

Nekadašnji fudbaler crveno-belih Nemanja Vidić govorio je o aktuelnim temama vezanim za domaći sport.

Proslavljeni fudbalski as Nemanja Vidić prokomentarisao je trenutno stanje u Fudbalskom savezu Srbije, ali se i dotakao svog nekadašnjeg kluba, Crvene zvezde.

Ono što sve zanima jeste to da li će se sjajni defanzivac kandidovati za predsednika FSS.

– Ja sam spreman da pomognem srpskom fudbalu, pa i da se kandidujem za predsednika FSS, ali ne vidim da u ovom fudbalskom sistemu mogu da pomognem kao pojedinac. Ovde moramo da pričamo o timu ljudi, da dođu čestiti i stručni ljudi, neokaljani i bez repova. FSS mora da se profesionalizuje, svaki sektor mora da snosi odgovornost za svoje postupke. Sistemi države moraju da se uključe, da kažnjavaju funkcionere, fudbalere, svakog ko prekrši zakon – rekao je Vidić.

PROČITAJTE JOŠ: VIDIĆEVA IZJAVA KOJA ĆE ZAPALITI JAVNOST: Legendarni as nikad iskrenije o FSS – ‘Pantelić se danas obračunava sa ljudima koje je do juče štitio!’

Nemanja je bez dlake na jeziku pričao o Crvenoj zvezdi, i jasno je da je proslavljeni defanzivac veoma zabrinut za svoj bivši klub.

– Kao navijač i neko ko je svoju mladost proveo u Crvenoj zvezdi, mnogo mi je drago što klub osvaja titule i igra u Evropi, ali se plašim da nas ti uspesi ne koštaju mnogo jednog dana. Imali smo priliku da vidimo slično i u bliskoj prošlosti. Mislim da je krajnje vreme da se proveri odakle novac pojedinim ljudima dok su klubovi i dalje u velikim dugovima, pa ko je kriv i za toliko dugovanje Crvene zvezde – rekao je Vidić za ‘Kurir’.

Vidić je istakao da se plaši da će Zvezda proći kao OFK Beograd.

– Ne mogu da razumem da u našem fudbalu igrači koji nemaju tržišnu vrednost imaju plate 600.000 evra plus bonuse. Primera radi, Crvena zvezda poslednjih godina nema nijednog igrača ispod 21 godine u važnim utakmicama u prvom timu. Prosek godina startnih 11 igrača je čini mi se 28 godina. Šta ostaje posle takve politike kluba i trenera koji nemaju razumevanja za mlade igrače? Ja sam bio kapiten Zvezde sa 20 godina, Stanković još mlađi. U eri transfera od sto miliona evra, Zvezda konstantnim igranjem u Ligi šampiona i Ligi Evrope uz osvojene četiri titule ne može da proda igrača ni za pet miliona evra. zato mislim da će dugovi Zvezde još rasti i sve više se plašim scenarija OFK Beograda. Nadam se da grešim – dodao je Vidić.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter