0
Evropske lige
Najnovija vest HOT SPORT

FOTO: HOTSPORT

VELIKA TRAGEDIJA TRESE ITALIJU: Nekadašnji fudbaler Milana izvršio samoubistvo zbog rasizma!

Objavljeno: 05.06.21 u 13:39

Bio je jako mlad.

Tužne vesti koje su potresle sve ljubitelje sporta stigle su iz Italije. Nekadašnji mladi fudbaler Milana i Beneventa Seid Visin, izvršio je samoubistvo. On je ostavio oproštajno pismo svojim prijateljima i rodbini u kojem je otkrio razloge za ovaj čin.

FOTO: Youtube/Screenshot

Visin je napisao da se u poslednjih nekoliko meseci i godina osećao jako loše zbog rasističkih poruka koje je dobijao. Proteklu sezonu je proveo u četvrtoj italijanskoj ligi u ekipi Atletiko Vitalika.

Nisam imigrant, usvojio me je jedan par iz Noćere, to su moji roditelji. Kao klinac sam svuda dočekivan sa osmehom i poštovanjem, ali se sada sve promenilo. Našao sam posao, ali sam morao da dam otkaz, jer su stariji gosti odbijali da ih ja poslužujem. Često bi komentarisali da mladi Italijani ne mogu da dobiju posao zbog takvih kao što sam ja, pisalo je u oproštajnom pismu.

Seid je dodao da se u poslednjih nekoliko meseci nešto promenilo. Ističe da je bio u velikom strahu iako ima sve italijanske papire.

Čak sam pravio loše šale o crncima i imigrantima, da bih dokazao da nisam jedan od njih. Ali bio sam u velikom strahu. Ne tražim da me žalite, ni da me sažaljevate, ali ne mogu više. To nije ništa u odnosu na ono što proživljavaju migranti koji rizikuju život kako bi se izbavili iz bede i pakla Afrike, kako bi iskusili deo onoga što mi nazivamo životom, bile su njegove oproštajne reči.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter