1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

SVAKA ČAST NA OVOM GESTU: Evo još jedne legende Crvene zvezde koja će dobiti svoju ložu na Marakani!

Objavljeno: 05.06.21 u 12:42

Bilo je samo pitanje vremena.

Crvena zvezda je odlučila da jednu ložu na stadionu Rajko Mitić nazove po legendarnom fudbaleru Borivoju Bori Kostiću. Crveno-beli su 2008. godine najbolja mesta na popularnoj Marakani dodelili Zvezdinim zvezdama, Rajku Mitiću, Dragoslavu Šekularcu, Draganu Džajiću, Vladimiru Petroviću i Draganu Stojkoviću, a sada će tu čast dobiti i legendarni Kostić.

Bora je u Zvezdi proveo većinu svoje karijere. Odlikovao ga je izrazito jak i precizan šut, a davao je golove iz daljine mnogim poznatim golmanima širom sveta. U sezonama 1958/1959 i 1959/190 je bio najbolji strelac lige sa 25, odnosno 19 pogodaka. Odigrao je ukupno 580 utakmica i postigao 539 golova.

Ono po čemu je možda bio i najprepoznatljivi do pre nekoliko godina, je rekord koji je držao čak 61 sezonu. Postigao je najbrži gol za Crvenu zvezdu jer se u strelce upisao nakon samo 3 minuta i 42 sekunde. Ipak, taj rekord je oboren 2012. godine od strane Filipa Kasalice.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter