0
Fudbal

FOTO: FSS

ORLOVI ODRADILI PRVI TRENING U JAPANU – MAKARIĆ: ‘Nadam se nastavku serije golova’ (VIDEO)

Objavljeno: 05.06.21 u 17:59

Posle 24 sata u reprezentativci Srbije su juče stigli u Japan gde ih narednih dana čekaju dve prijateljske utakmice, najpre sa Jamajkom (7. jun), pa sa Japanom (11. jun).

Utiske posle prvog treninga u Japanu, najpre je izneo defanzivac našeg nacionalnog tima Marko Petković…

– Teren je odličan, uslovi su zaista fenomenalni kao što smo i očekivali. Posle dugog leta od Beograda, preko Dubaija, do Osake i specifičnih kontrola na aerodromu, konačno smo dočekali da se malo družimo sa loptom i sada je sve lakše. Svi smo prezadovoljni i nema razloga da tako ne bude do kraja našeg boravka u Japanu.

Petkovićev intervju na trenutak je prekinuo za šalu uvek raspoloženi Predrag Rajković…

Rajko, generalno, i služi samo za atmosferu, našalio se Marko sa svojim kolegom iz reprezentacije, a onda nastavio u ozbiljnijem tonu: Uvek je dobro kada u ekipi imate nekoga ko je veselog karaktera. Atmosfera je odlična. Tako je od prvog okupljanja kada je Mister preuzeo reprezentaciju i nastavilo se i sada na putu ka Japanu. Bože zdravlja da sačuvamo takvu atmosferu i neće biti razloga za brigu kada je reč o rezultatima, dodao je defanzivac TSC-a.

Vremenska razlika i džet-leg nisu uticali na srpske fudbalere koji su u vrlo jakom ritmu odradili prvi trening u Miki sitiju.

– Ja sam jedan od retkih koji je prespavao sve vreme od dolaska u hotel, pa do polaska na trening. Verovatno ću večeras imati više problema sa snom, videćemo, rekao je Petković i dodao da nastupi u dresu sa nacionalnim grbom ne priznaju umor i pospanost:

– Čeka nas Jamajka, znamo koga predstavljamo, osećamo težinu grba koji nosimo na dresu. Imamo sasvim dovoljno vremena da se upoznamo sa kvalitetima oba rivala, nikoga nećemo potceniti, uopšte ne sumnjam da ćemo obe utakmice odigrati maksimalno i da nećemo razočarati.

Petković se na početku novog ciklusa kvalifikacija praktično vratio u državni tim Srbije i ponovo je jedan od kandidata za mesto uz desnu aut-liniju.

– Zaista mi prija Misterovo poverenje, voleo bih da mu se više zahvaljujem na terenu, nego ovako pred kamerama. Nezvanična utakmica protiv naše mlade reprezentacije mi je bila dobra polazna tačka, nadam se da ću protiv Jamajke i Japana nastaviti u istom ritmu. Karijera mi je dovoljno duga da sam imao i uspona i padova. Definitivno je ova sezona u TSC-u jako dobra odskočna daska, rekao bih i lepa. Možda bude i prekretnica u mojoj kerijeri.


(VIDEO:YouTube/Fudbalski savez Srbije)

U nekoliko navrata tokom prvog treninga u Kobeu, čulo se kako selektor Stojković glasno hvali napadača Radnika iz Surdulice Milana Makarića. Prvi strelac domaćeg prvenstva i dalje je pod utiskom jedne fenomenalne sezone koja se završila na najbolji mogući način, pozivom u A reprezentzaciju Srbije.

– Mogu slobodno da kažem sezona iz snova. Misterov poziv je došao kao šlag na tortu, želeo bih da se zahvalim njemu, ali i svim ljudima koji su doprineli mom velikom uspehu u karijeri. Izuzetna je čast braniti boje svoje zemlje. Atmosfera je odlična, većinu momaka poznajem od ranije jer smo približni istih godina. Njihova podrška mi je od velikog značaja i brzo sam se uklopio.

Makarić je najbliže pratioce u trci za najboljeg strelca ostavio daleko iza sebe i par kola pre kraja prvenstva bilo je jasno kome će pripasti trofej koji nosi ime legendarnog golgetera našeg fudbala Slobodana Santrača.

– Iskreno se nadam da ću golgetersku seriju nastaviti i u dresu reprezentacije. San svakog fudbalera je da zaigra za svoj nacionalni tim, a kada se to dogodi, naredni cilje je i da zatrese protivničku mrežu. Za mene neće biti veće radosti ukoliko uspem da se upišem u strelce na mečevima sa Jamajkom ili Japanom.

Kao i njegovi drugari iz reprezentacije, Makariću će biti potrebno par dana da se potpuno navikne na vremensku razliku u Japanu.

– Nikada u životu nisam imao duži put avionom. Uspeli smo koliko-toliko da se odmorimo, nadam se da će posle ovog treninga sve biti lakše. Uslovi za rad su odlični, siguran sam da će ekipa spremno dočekati prvu utakmicu sa Jamajkom. Ostaje nam da pružimo maksimum i da se vratimo kući sa dva pozitivna rezultata.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter