0
Košarka

FOTO: ABA liga

BIVŠI ZVEZDIN TRENER SE SELI U MAĐARSKU: Legenda crveno-belih napada titulu, ovo je dugo čekao!

Objavljeno: 05.06.21 u 15:44

Vreme je za iskorak u karijeri.

Kako navodi MozzartSport, nekadašnji pomoćni, a potom i glavni trener Crvene zvezde Milenko Topić će karijeru nastaviti u Mađarskoj. On će preuzeti Debrecin koji je ove godine imao neuspešnu sezonu.

Mađarski klub je poražen u polufinalu plej-ofa od Solnoka, pa je uprava odlučila da otpusti Andrijana Kovača. U Debrecinu nastupa i srpski košarkaš Đorđe Drenovac koji beleži čak 18.2 poena po meču.

Milenko Topić je karijeru počeo u Segedinu, gde je radio kao asistent, pa se može reći da poznaje mađarsku košarku. Potom je usledio prelazak u Crvenu zvezdu, kada je glavni trener bio Dušan Alimpijević. Topić ga je nakon otkaza nasledio na klupi, a uspeo je da osvoji titulu u Superligi Srbije.

Ipak, naredne godine nije ostao na mestu prvog trenera, jer je u klub stigao Milan Tomić. Topić je vraćen na poziciju asistenta, a napustio ju je pred početak ove sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter