0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: YouTube screenshot

VEČITI ‘U KLINČU’ ZBOG NBA ASA: Crvena zvezda i Partizana žele Srbina iz najjače lige, ‘transfer bomba’ bi mogla da eksplodira!?

Objavljeno: 04.06.21 u 18:23

Ovaj transfer bi sigurno obeležio leto…

Iako sezona za srpske klubove još nije gotova, jer se i dalje igra KLS Superliga, ekipe ipak polako rade na sklapanju mozaika za narednu. U potrazi za pojačanjima su i večiti rivali, a deluje da im se putevi ukrštaju, oko jednog imena – Alena Smailagića.

Kako prenosi ‘Telegraf’, momak koji je deo talenta pokazao u redovima Golden Stejta i njihovog razvojnog tima, Santa Kruz, bi ovde bi pokušao da se razvije i stasa kao igrač, a onda ponovo pokuša da pronađe put ka NBA ligi.

Jasno je da bi mladi košarkaš bio veliko pojačanje za crveno i crno-bele, a blagu prednost ima ekipa s Malog Kalemegdana, zbog učešća u Evroligi.

FOTO: PRINTSCREEN

Podsetimo, Zvezda je sa Dejanom Radonjićem nagovestila da će se u predstojećoj sezoni fokusirati većinski na domaće igrače, tako da se Smailagić uklapa u taj koncept. Ono što bi moglo da predstavlja problem, je činjenica da je poslednji ‘dodir’ sa košarkom sa ovih prostora imao dok je igrao za Beko, gde se razvijao i gde su ga uočili NBA skauti. Nakon sjajnih partija u timu iz Koteža se prijavio za NBA Draft tokom 2018. godine, na kom je izabran i gde je postao najmlađi igrač u istoriji razvojne NBA G lige, a za Voriorse je debitovao u novembru iste godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter