0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SPECIJALNI GOSTI POSETILI ZVEZDU: Svetski šampioni na ‘Marakani’ – ‘Veliki klub sa ogromnom tradicijom!’

Objavljeno: 04.06.21 u 16:57

Posebni gosti u Ljutice Bogdana…

Proslavljeni brazilski fudbaler Branko posetio je danas Crvenu zvezdu. Legendarni bek je obišao Muzej ovog kluba i izrazio zadovoljstvo što je po prvi put u Srbiji i Crvenoj zvezdi.

Branko je istakao da poznaje istoriju srpskog kluba i atmosferu koja vlada na beogradskoj ‘Marakani’.

– Poznajem Crvenu zvezdu, to je veliki klub sa ogromnom tradicijom i mnogo titula. Nemoguće je ne poznavati istoriju tako velikog kluba kao što je Crvena zvezda, pogotovo što sam dugo igrao u Evropi, ukupno 10 godina u Italiji, Portugalu i Engleskoj. Znam da je jako teško igrati ovde protiv Crvene zvezde. ‘Marakana’ je sa svojim navijačima jako lepa i ta podrška čini ekipu jakom i snažnom. Samo to ime ima jako veliku tradiciju i daje veliku težinu. Ja poznajem jako dobro brazilsku ‘Marakanu’ i sad imam zadovoljstvo da upoznam i srpsku, rekao je Branko, koji je sa brazilskom reprezentacijom osvojio titulu svetskog prvaka 1994. godine.

FOTO: FK Crvena zvezda

Čuveni defanzivac se prisetio svoje oproštajne utakmice protiv Savezne Republike Jugoslavije 1995. godine, a osvrnuo se i na predstojeće Olimpijske igre u Tokiju na kojima će predvoditi selekciju Brazila.

– To je bila moja poslednja utakmica u dresu reprezentacije i sećam se da sam postigao veoma lep gol za Brazil. Bilo je veliko zadovoljstvo što sam karijeru završio na utakmici protiv Jugoslavije koja je imala uvek velike igrače u svom sastavu. U Tokiju želimo da odbranimo medalju sa prošlih Olimpijskih igara. Neće biti lako, jer ima puno kvalitetnih ekipa. Dodatna teškoća je što su nam smanjili broj igrača i sada samo 18 igrača možemo da licenciramo i povedemo. Međutim, i pored toga sam siguran da ćemo imati dobru kampanju i da ćemo se boriti za titulu, podvukao je Branko.

FOTO: FK Crvena zvezda
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter