0
ATP

FOTO: Twitter/Screenshot

PUBLIKA JE UVEK DOBRA, ČAK I KADA JE PROTIV MENE: Volim njihovu energiju i podstrek, samouveren sam!

Objavljeno: 04.06.21 u 22:58

Očekuje ga treće kolo.

Novak Đoković je do sada slavio u dva meča na Rolan Garosu. U prvom kolu pao je Tenis Sandgren, u drugom Pablo Kuevas, a sada ga očekuje Litvanac Ričardas Beraknis. Najbolji svetski teniser igra odlično, nije izgubio nijedan set do sada, a na meču protiv Kuevasa je bilo i nešto publike. Srbin ističe da mu to nije smetalo jer ga navijači motivišu bez obzira za koga navijaju.

Mnogo je lepše igrati sa publikom nego bez nje. Nadam se da ćemo moći da igramo pred još više ljudi, posebno ako doguram do kasne faze turnira. Velika je razlika, pogotovo na velikom stadionu, a ja volim energiju i podstrek publike. Čak i kad nisu na mojoj strani, to me motiviše, počeo je Đoković.

FOTO: Serbia open

Novak daje do znanja da se oseća odlično i samouvereno, kao i da je u sjajnoj formi. Svestan je da će mečevi biti sve teži, ali zna šta da očekuje.

Osećam se dobro, veoma samouvereno. Tek je počeo turnir, ali forma je primetno odlična, i to mi godi, to je ono što sam priželjkivao i za šta sam se spremao. Mesecima unazad govorim da mi je Rolan Garos bio posle Australije najvažniji turnir, i da je sve pre Pariza bila priprema. Znam šta sledi, sada se samo radi na detaljima na treningu, uz očuvanje energije i njeno usmeravanje na mečeve, koji će biti sve teži, rekao je prvi teniser sveta.

Za sam kraj, dotakao se i Beraknisa koga poznaje dobro, jer su do sada odmerili snage tri puta. Đoković je slavio u svakom duelu, pa zna kako da se prilagodi Litvancu.

Ostvario je dve dobre pobede. Bolj je na betonu, ali izgleda da je dosta napredovao. Nizak i snažan u nogama, dobro se namešta na loptu i brz je. Nema tako prodoran servis, ali to nadoknađuje ostalim udarcima. Stoji blizu linije, udara brzo i ravno. Znam kako treba taktički da se postavim, i na treningu ću se malo prilagoditi njemu, zaključio je Novak Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter