0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter screenshot

MARKO NIKOLIĆ PRIČAO O SRPSKOM FUDBALU: Moramo da govorimo istinu, ovaj sistem je pokazao besmisao!

Objavljeno: 04.06.21 u 20:58

Nije štedeo reči, ali je bio iskren.

Nekadašnji trener Partizana Marko Nikolić ima dobru sezonu iza sebe. On je sa Lokomotivom uspeo da osvoji Kup Rusije, a malo mu je falilo da obezbedi učešće u Ligi šampiona.

Pre odlaska u inostranstvo, Nikolić se slobodno možemo reći dokazao u Superligi Srbije, samim tim on ima težinu da priča o stanju u domaćem prvenstvu. U razgovoru za MozzartSport, Marko navodi da ovakav sistem takmičenja sa 20 klubova nema smisla.

Naš je, nemamo drugi. Svako bi trebalo da mu pomogne, koliko može i ume. S druge strane, moramo svi da govorimo istinu. Mnoge stvari nisu dobre. Niko me ne može ubediti da nemamo talentovanih igrača. Nisu mogla da prestanu da se rađaju darovita deca, pojavljuju se u Srbiji kao pečurke posle kiše. Opet, takmičenje sa 20 klubova je pokazalo besmisao. Zemlja naših kapaciteta ne može da trpi toliko timova u elitnom rangu. Rusija igra sa 16. Identično je u državama sličnog broja stanovnika, ali bolje infrastrukture, poput Austrije, Mađarske ili Poljske. Igraju u rasponu od deset do 16 ekipa, počeo je Nikolić.

Potom je dodao da je pored sistema takmičenja u dosta lošem stanju i infrastruktura.

Ne znam kome je odgovaralo i zašto. Infrastruktura, takođe. Klubovi ne mogu sami, bez podrške države. Ambijent u fudbalu je loš. Niti klubovi kao što je Partizan, niti FSS, niti srpski fudbal, zaslužuju ovakvu atmosferu u i oko njega. Kome je to u interesu? Igračima i trenerima nije. I medijska situacija je loša. Na 30 loših vesti ide jedna pozitivna. Prema mojim informacijama, klubovi 80 odsto budžeta pune transferima igrača. Taj sistem je specifičan za ovaj prostor. Da li je održiv na duge staze, upitao je Marko Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter