0
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda

KLS SUPERLIGA: Zvezda stotkom ispratila Borac i došla na korak do finala!

Objavljeno: 04.06.21 u 19:03

Košarkaši Crvene zvezde napravili su korak bliže ka finalu KLS Superlige.

Oni su u prvoj utakmici polufinala savladali na svom terenu Borac iz Čačka, rezultatom 101:70 (27:18, 21:18, 21:17, 32:17).

Izabranici Dejana Radonjića su nastavili s sjajnim partijama u domaćem takmičenju i sada su na korak do plasmana u finale, dok je ekipa Borca otpor uspela da pruži samo tokom prvog poluvremena, a u drugom je njihov zastatak bivao sve veći.

Crveno-beli su bolje otvorili utakmicu, a nakon tri trojke kapitena Branka Lazića na startu, dolaze do prve značajnije prednosti (15:7). Gosti su imali odgovor na to, pa na krilima Argentinca Lautara Lopeza dolaze do zaostatka od poena (19:18). Ipak, to nije omelo crveno-bele koji su nastavili ida sjajno šutiraju s distance i s pogođenim trojkama u prvoj deonici, sedam od osam, dolazue do plus devet nakon prvih deset minuta (27:18).

FOTO: KK Crvena zvezda

Borac se ponovo približio sredinom druge deonice, kada je minus iznosio četiri poena (33:29). Ipak, Čačni ponovo nisu mogli da naprave ključan korak, a Crvena zvezad je zaigrala bolje u odbrani i došla do 48:36 na poluvremenu. U drugom poluvremenu Crvena zvezda nije dozvolila Borcu da se vrati i ugrozi njenu prednost. Crveno-beli su ekipu Marka Marinovića uglavnom držali na dvocifrenom zaostatku i na kraju ubedljivo slavili, pošto je prednost u poslednjoj deonici bila i preko 20 poena, a onda i 30.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Duop Rit sa 17 poena, četiri manje postigao je Aleksa Radanov, dok su Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić završili sa po 12 poena. Krug dvocifrenih zatvorili su Aleksa Uskoković i Lengston Hol sa ravno 10 poena kraj svog imena. U timu Borca, Nikola Kočović bio je raspoloženiji od ostalih sa 14 poena, Nemanja Todorović je postigao 11 poena, dok je Nenad Nerandžić ubacio 10 poena.

FOTO: KK Crvena zvezda

Druga utakmica ove serije na programu je u nedelju od 20 časova u dvorani kraj Morave u Čačku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter