0
Fudbal

FOTO: FSS

PIKSIJEVE MLADE SNAGE NE ZNAJU ŠTA ĆE OD UZBUĐENJA: Joveljić i Čestić pred odlazak u Japan – ‘Moramo da opravdamo poverenje’ (VIDEO)

Objavljeno: 03.06.21 u 14:36

Dragan Stojković Piksi objavio je snimak igrača za azijsku turneju.

Neki iskusniji fudbaleri neće otputovati na pomenutu turneju, kao što su Dušan Tadić, Sergej Milinković Savić i Filip Kostić.

Na spisku su se našli mladi i talentovani fudbaleri poput Save Čestića, Marka Ilića i Dejana Joveljića.

Neposredno uoči puta za Zemlju izlazećeg sunca, atmosferu u taboru naše A reprezentacije opisao je mladi napadač austrijskog Volfsbergera Dejan Joveljić.

– Atmosfera je baš onakva kakvu sam i očekivao, sjajna. Zaista sam prezadovoljan i želeo bih da se zahvalim Misteru na pozivu, nadam se da neću izneveriti njegovo poverenje. Velika je čast trenirati pod dirigentskom palicom jednog takvog trenera, ali je takođe privilegija deliti svlačionicu sa ovim divnim momcima.

U odsustvu Mitrovića, Vlahovića i Jovića, na Joveljiću je ogromna odgovornost da u Japanu nastavi golgeterski niz Orlova i doprinese novim pobedama naše reprezentacije.

– Žao mi je što nisu tu jer bih mogao mnogo toga da naučim. Trudiću se da ih dostojno zamenim u ulozi golgetera. Mitrov rekord je veliki motiv za sve nas mlađe igrače koji tek ulazimo u reprezentaciju. To nam je odličan parametar, da nastavimo njegovim stopama i da pokušamo jednog dana da ga dostignemo.

Sava Čestić, mladi defanzivac Kelna, istakao je da je privilegija biti deo A tima Srbije.

– Meni je privilegija da budem ovde. Dajem sve od sebe, pa ćemo videti. Prvi razgovor sa Misterom ulio mi je ogromnu dozu samopouzdanja, pričali smo o svemu, zahvalio sam mu se na pruženoj šansi da budem član najjače selekcije Srbije. Reč je o čoveku od koga svakako možemo mnogo toga da naučimo.

Mladi štoper je u ranijim intervjuima isticao da mu je fudbalski uzor Nemanja Vidić, što je i razumljivo imajući u vidu stil igre i konstituciju.

PROČITAJTE JOŠ: I ON JE USPEO DA ZADIVI KLOPA: Posle Markeca, još jedan partizanovac ide na ‘Enfild’ – transfer vredan 50 miliona?!

– Pre bih rekao da je Vidić jedan od uzora. Imam samo reči hvale i za momke sa kojima trenutno delim svlačionicu u A reprezentaciji, neke od njih znam iz mlade selekcije, sa nekima se tek upoznajem. To je još jedan plus ovog okupljanja i biće mi čast da zajedno sa njima branim boje svoje zemlje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter