0
Ostali sportovi

FOTO: SBC

SRPSKI ‘GROM’ NA BRAZILSKOG ‘ROBOKAPA’: Jedan od naših najboljih MMA fajtera ima novog protivnika na UFC spektaklu u Las Vegasu! (FOTO)

Objavljeno: 03.06.21 u 13:52

Srpski ‘Grom’ na brazilskog ‘Robokapa’

UFC garnizon spreman je za novi spektakl, ovaj put u gradu kocke, ali bez kockanja. Odred najvećih asova mešovitih borilačkih veština već je zauzeo svoje pozicije i formu dovode do perfekcije jer UFC oktagon ne ostavlja prostora za improvizaciju, on je domaćin najboljih, odabranih, savršenih. Las Vegas je već nekoliko godina asocijacija na velike UFC bitke i stecište nekih od najvećih borbi u istoriji MMA, sada je ponovo poprište spektakla vrhunskih boraca.

Među njima, ono što nas sve najviše raduje, mladi srpski prekaljeni as Duško Todorović koji je upravo u Las Vegasu krenuo u osvajanje UFC masiva. Todorović će 5. juna 2021. na mesto odakle je sve počelo, u vatreni ring blještavog grada u američkoj pustinji Mohave, gde će snage odmeriti sa opasnim borcem iz Brazila Gregorijem Rodrigezom. Biće to sudar srpskog “Groma” sa brazilskim “Robokapom”, iako je prvobitno zakazani protivnik našem Dušku bio iskusni MMA gladijator sa Havaja Maki Pitolo.

FOTO: SBC

– Na žalost, zbog povrede Pitolo je bio primoran da otkaže učešće na UFC Vegas 28 priredbi. Najveća svetska MMA organizacija odmah je našla zamenu i za novog protivnika mi dodelila borca iz Brazila koji je nedavno postao šampion američke LFA organizacije u velikom stilu, pobedom nokautom u prvoj rundi – objašnjava Todorović.

Nastup i trijumf Brazilca koji nosi nadimak “Robokap” u LFA organizaciji doneo mu je ovu veliku priliku protiv našeg borca. Mladi MMA profesionalac iz Beograda, spreman je za svoj treći nastup u legendarnom UFC oktagonu, spreman je za 11. trijumf u karijeri.

FOTO: SBC

Najbolji borac iz Srbije u srednjoj kategoriji, član beogradske MMA akademije „Secutor“, je nakon osvajanja šampionskog pojasa u prestižnoj domaćoj SBC organizaciji i pobede nokautom nad sadašnjim UFC borcem Mišelom Pereirom iz Brazila otišao sam, bez tima i trenera u Las Vegas 2019. i briljantnom partijom osvojio ulaznicu za samu svetsku elitu.

Već u prvom UFC meču ostvario je pobedu i bonus za najbolji nastup pobedom nad Dekuanom Taunsendom. U drugoj borbi, protiv opasnog nokautera sa Havaja Punahele Soriana doživeo je prvi poraz u karijeri, a sada je nakon svega spreman za povratak na pobedničke staze i treći nastup pod okriljem UFC-a.

– Spreman sam i verujem da iz čuvenog Apex-a ponovo krećem u šampionske pohode. Pripreme za ovaj veliki ispit svoje profesionalne karijere krenuo sam pomažući mom kolegi, novosadskom UFC borcu Stefanu Sekuliću, u pripremama za njegov nastup na verovatno najvećoj UFC manifestaciji ove godine, koja je održana 24. aprila u Džeksonvilu (Florida) gde sam bio uz njega, a sada je on uz mene u Las Vegasu. Brušenje forme za meč koji mi sledi 5. juna priveo sam kraju u svojoj matičnoj dvorani u Beogradu, uz pomoć svih profesionalaca iz “Secutor” akademije, kao i uz pomoć kolege iz UFC-a, Stefana Sekulića. Moji treneri nisu samnom, što zadatak čini težim, ali u pobednički rezultat ne sumnjam. Mirne glave čekam merenje koje je zakazano u petak 4. juna, zatim i sam meč dan kasnije. Daću sve od sebe i verujem da ću Srbiji doneti radost pod svodovima jedne od najčuvenijih MMA arena na svetu – istakao je Todorović.

FOTO: SBC

Duško je u Las Vegasu sa Stefanom Sekulićem i Nikolom Rupićem, sa kojima je bio i tokom Stefanovog nastupa na UFC 261 priredbi na Floridi.

– Moram istaći odličnu saradnju koju imamo Duško i ja i koja postoji između Secutor tima iz Beograda kome on pripada i Family Fight tima iz Novog Sada čiji sam ja član. Verujem da ćemo Nikola i ja uspeti da ispratimo uputstva i savete Duškovog glavnog trenera Jovana Milićevića, i da ćemo mu pomoći da isprati strategiju koju je u kampu sa svojim trenerima i timom pripremio. Sigurni smo da je Duško spreman da zablista u legendarnom Oktagonu Apexa i da će potvrditi svoj status na internacionalnoj sceni, pokazati da poseduje kvalitet za sam svetski vrh i vratiti se na pobedničke staze – zaključio je Sekulić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter