1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SUMA BOLJI OD LEGENDARNOG PJERA BOJE: Gvinejac piše istoriju crno-belih!

Objavljeno: 02.06.21 u 11:59

Suma grabi ka prvom mestu.

Partizan je 2017. doveo Sejduba Sumu iz Slovana u rekordnom transferu i platio omalenog Gvinejca 1,65 miliona evra. Fudbaler je imao neslavan start u crno-belima i posle jedne sezone poslat je na pozajmicu u Izrael. Nakon povratka postao je standardan i jedan od najboljih pojedinaca u Partizanu.

Suma se nakon ove sezone na listi stranaca sa najviše mečeva za Partizan probio na treće mesto sa 109. mečeva na kojima je postigao 26 golova i prestigao legendarnog Pjera Boju. On je imao priliku da popravi skor, ali je u završnici igrao manje mečeva kod Aleksandra Stanojevića. Ispred Sume na listi se nalaze samo Almami Moreira koji je za Partizan nastupao na 134 utakmice i Lamin Dijara sa 150 mečeva.

Suma može da se pohvali da je iza sebe ostavio igrače popout: Taribo Vesta, Gabrijela Klea, Obiora Odite, Rikarda Gomeša, Umara Sadika, Evertona Luiza, Leonarda da Silva Souze.

 

0
0

1 Komentara

  1. Ma koji crni Pjer Boja?! Ni po cemu nije ostao zapamcen, nepretnjakovic i grmalj bez talenta.Suma je za njega profesor fudbala na univerzitetu! Ahaha.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter