0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

KAKO JE OVO MOGUĆE: Amerikanci predviđaju Hrvatu bolji plasman na DRAFTU-u od MVP-ja ABA lige!

Objavljeno: 02.06.21 u 17:52

Loš im je taj skauting.

Kao i svake godine, jedan od događaja koji su u žiži javnosti je svakako NBA DRAFT. On će se ove godine održati 29. jula, a ako pogledamo predviđanja specijalizovanih portala, uočićemo neke nelogičnosti.

Naime mladi hrvatski košarkaš Roko Prkačin je prema sajtu nbadraft.net projektovan za 30. pika koga imaju Juta Džezeri. On nastupa za Cibonu, a ove sezone je u ABA ligi za 27 minuta na parketu postizao 13.4 poena uz 6.8 skokova.

FOTO: ABA liga

Sa druge strani, MVP ABA lige Filip Petrušev koji iza sebe ima definitivno sezonu za pamćenje pozicioniran je lošije. Ovaj portal, stavlja ga na tek 48. mesto, koje poseduju Atlanta Hoksi. Filip je u dresu Mege za oko 30 minuta na terenu postizao 23.7 poena i 7.6 skokova.

FOTO: ABA liga

Ipak, ako se sve ovako završi, srpskom reprezentativcu može lako svanuti. Naime, u Atlanta Hoksi nastupa i Bogdan Bogdanović, koji bi mu sigurno dosta značio na početku NBA karijere. Treba podsetiti i da je sada najbolji igrač u NBA ligi Nikola Jokić bio draftovan sa 41. pozicije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter