0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MARKO PANTELIĆ SE OGLASIO SA NOVIM OPTUŽBAMA: Za prevrat u FSS su odgovorna dva čoveka, verujem u reakciju države!

Objavljeno: 01.06.21 u 12:35

Hoće li se bilo šta promeniti?

Veliki haos u FSS počeo je kada je Marko Pantelić smenio nekoliko članova IO i na njihovo mesto postavio druge ljude. Istog dana, stigla je vest da je upravo taj IO smenio njega. Bivši fudbalski reprezentativac Srbije rekao je za Srpski telegraf da su za puč odgovorna dva čoveka.

Iza svega stoje Novica Tončev i Jovan Šurbatović. Oni su organizatori ovog nelegitimnog čina u FSS. Razlog je sklanjanje Dragomira Lazovića, predsednika Zajednice klubova Superlige i FK Javor, sa mesta člana IO FSS. Moj stav po pitanju proširenja Superlige zna se dosta dugo. Svi moji stavovi i ideje vezani su isključivo za unapređenje srpskog fudbala, što očigledno nekome smeta. Bio sam protiv proširenja lige jer se na taj način krši Zakon o sportu države Srbije, a samo proširenje lige bi unazadilo srpski fudbal, počeo je Pantelić.

FOTO: FSS

Za novog vršioca dužnosti predsednika FSS izabran je Nenad Bjeković, sa kojim je, prema Pantelićevim rečima, imao dobru saradnju. Marko je istakao da ga je samo par dana pre smene Bjeković podržao u svim njegovim stavovima.

Kad sam došao u savez, Nenad je već bio tu. Imali smo dobru komunikaciju i saradnju. Da nešto nije kako treba, shvatio sam 23. maja, kad smo se se poslednji put videli i razgovarali. Tom prilikom stavio mi je do znanja, kao i nekoliko puta pre toga, da je apsolutno uz mene i da se slaže sa svim mojim stavovima i idejama. Za to postoje i svedoci. Ne tog poslednjeg puta kad smo se videli, nego prethodnih puta. U tom raspoloženju smo se i rastali. Nedugo zatim pozvao me je jedan prijatelj i rekao da moramo da se vidimo. Kada smo se našli, saopštio mi je da Bjeković zajedno sa Tončevim i Šurbatovićem planira da izvrši puč u FSS i da me nelegalno smeni. U prvom trenutku sve mi je to izgledalo nelogično. Poznajući statut, znao sam da do toga ne može da dođe, ali sam najozbiljnije u obzir uzeo reči prijatelja i krenuo s proverom informacije. Kada sam sa još dve strane dobio identičan odgovor, bilo mi je jasno na kakvo su krivično delo spremni. Zato sam i otkazao sednicu IO i ujutru odmah smenio deo članova IO. Lično protiv Nenada Bjekovića nemam ništa, istakao je Pantelić.

FOTO: FSS

Za sam kraj, bivši fudbaler Crvene zvezde dao je do znanja da veruje u državu i najbržu moguću reakciju svih organa.

Ja sam se u ovu zemlju vratio da živim isključivo zato što verujem u svoju državu i organe koji predstavljaju našu državu. Čvrsto verujem u najbržu moguću reakciju svih organa, to jest inspektora pri Ministarstvu omladine i sporta. Ovo nije pitanje pojedinca, već se isključivo radi o interesima srpskog fudbala. Vreme je da se uhvatimo ukoštac s ljudima koji predvode ono najcrnje u domaćem fudbalu, a što su ovim činom i dokazali, zaključio je doskorašnji funkcioner FSS-a Marko Pantelić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter