0
Boks

FOTO: BSS

VEČITI SE UDRUŽILI: Crvena zvezda, Partizan i Radnički osnovali novi savez!

Objavljeno: 31.05.21 u 11:38

Crvena zvezda, Partizan i Radnički osnovali novi Boks savez u Beogradu

Podrška večitih reformama u boksu koju sprovodi Nenad Borovcanin!

Crvena Zvezda, Partizan i Radnički perjanice srpskog boksa, formirali su Beogradski bokserski savez, gde su im se pridružili aktivni bokserski klubovi sa teritorije grada Beograda. Savez je registrovan u APR i o tome su obavešteni Gradsko sekretarijat za sport i omladinu i Sportski savez Beograda.

Očigledno je da nisu više mogli da trpe da region glavnog grada u boksu bude među najgorima u Srbiji, ali ni da dozvole da podršku koju grad Beograd pruža bokserskom sportu, neko sa rekreativnim klubovima zloupotrebljva u lične svrhe. Na osnivačkoj Skupštini, bokserski klubovi iz Beograda izabrali su rukovodstvo, organe i ispunili sve uslove da ih Bokserski savez Srbije prihvati u članstvo, što je i učinjeno. Na osnovu Statuta BSS novi Beogradski bokserski savez priznat je kao reprezentativni savez, a dosadašnji BSB je izbrisan iz članstva i više nije u sistemu boksa Republike Srbije.

FOTO: BSS

Gotovo je neverovatno da je Bokserski savez Beograda zaista pao na niske grane. Savez od nedavno kao predsednik vodi Jovan Rakonjac, čovek koji je jedno vreme bio generalni sekretar Bokserskog saveza Srbije, što je pogubno za dalji razvoj olimpijskog boksa. Pa taj čovek je u to vreme uveo članarine za sve klubove, i samo ko je tada plaćao savezu mogao je da nastupa na takmičenjima. Uz to naši bokseri koji su u to vreme nastupali na Svetskim i Evropskim prvenstvima nisu zabeležili ni jednu jedinu pobedu. To je presedan i zaista je smešno da sada takav čovek hoće da vodi boks u Beogradu. Napomenuću još da su tada upropašćeni vrhunski bokseri, koji nisu zvani u reprezentaciju, a koji su bili neverovatno talentovani i spremi za velika dela. Bane Stanković je tada bio drugi na AIBA listi, ali nije bio pogodan. Takođe su totalno uništili i Drenovka, Ljubu Marjanovića, Miloša Baltića, Nikolu Jovanovića, Milutina Stankovića i Vanju Baćića. Mnogi od njih su zato napustili olimpijski boks – istakao je predsednik Crvene zvezde, Zoran Manojlović. – I zato je jedini korak bio da mi najveći klubovi napustimo savez i kroz novi krenemo u razvoj mlađih kategorija a seniore jačamo kroz jaku Super i Regionalnu ligu, kao u reprezentativne mečeve – istakao je predsednik BK Crvena zvezda, Zoran Manojlović.

FOTO: BSS

Podrška stiže i od zvaničnog prvaka države Radničkog, koji pravi projekat besplatnih škola boksa i razvoja mladih kategorija.

–  Sve ovo smo podržali u cilju razvitka boksa u Beogradu i Srbiji.  Nenad Borovčanin radi dobar posao, što se i vidi po aktivnostima koje se odvijaju na našim prostorima, a i šire! Drago nam je što je sve ove aktivnosti podržao i veliki ljubitelj boksa predsednik Srbije Aleksandar Vučić, što garantuje uspeh započetih projekata – poručio je generalni sekretar kluba Dragan Poleksić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter