0
Domaći fudbal

FOTO: FK TSC

TSC PREDSTAVIO VELIKO POJAČANJE: Bivši kapiten Hrvatske, koji je igrao za Dinamo i Hajduk karijeru nastavlja u Srbiji!

Objavljeno: 31.05.21 u 20:24

Prvo pojačanje za Mladena Krstajića…

Štoper Josip Ćalušić (1993) je prvo pojačanje FK TSC u letnjem prelaznom roku. Ćalušić je danas potpisao ugovor na dve godine, a u Bačku Topolu stiže iz ekipe Celja iz Slovenije.

Josip Ćalušić je istakao da prvi put dolazi u Srbiju kao fudbaler i da ne poznaje najbolje Superligu, ali da je upoznat sa kvalitetima kluba u koji dolazi.

– Zadovoljan sam što sam došao u TSC. Hvala upravi kluba što su me prepoznali i doveli i iskreno se nadam da ću opravdati očekivanja. Prošao sam celu Dinamovu školu, igrao sam za njih, kao i za slovenačko Celje. Radujem se početku nove sezone u novom u ovako profesionalnoj ekipi i nadam se dobrom početku sezone, kao i kvalifikaciji za Evropu, jer mi je jasno da je to najveći cilj TSC-a, rekao je Čalušić.

Hrvatski defanzivac ima 27 godina, visok je 184 centimetra i bio je velika nada hrvatskog fudbala. Ponikao je u Hajduku, a onda je preko Lokomotive stigao do Dinama, za koji je imao i serniorske nastupe, ukupno osam. Kasnije je igrao za Celje, gde proveo dve godine, a prošao je i sve mlađe reprezentativne selekcije, sve do A tima.

FOTO: FK TSC

Sportski direktor TSC-a Mirko Jovanović se osvrnuo na promene igrače u prelaznom roku, i podsetio da klub pred kraj sezone nije produžilo ugovore sa trojicom veoma zaslužnih igrača, Skopljakom, Tumbasevićem i Duronjićem. Svoj trojici je zahvalio na svemu što su učinili za ekipu i poželeo im je sve najbolje u daljoj karijeri.

– Sezonu smo otvorili dovođenjem novog igrača, Josipa Ćalušića iz FK Celje. Znamo da je i on imao veliku želju da dođe u TSC, bez obzira na druge ponude koje su bile čak finansijski izdašnije. Za naš klub to je velika stvar jer shvatamo da smo prepoznati u regionu kao sredina u kojoj igrači imaju priliku da se razvijaju. Za Ćalušića verujemo da će pružiti mnogo klubu i da će nam pomoći da ostvarimo planove i ambicije koje smo zacrtali za sledeću sezonu, rekao je Jovanović.

Prema Jovanovićevim rečima, TSC je još zimus kontaktirao Ćalušića i već tada je želeo da ga dovede u Bačku Topolu, što je u tom trenutku bilo nemoguće zbog još uvek važećeg ugovora koji imao.

Ćalušić je iskusan igrač koji je prošao zagrebački Dinamo sa kojim je učestvovao u Ligi Evrope, a poslednje dve godine je proveo u Sloveniji u FK Celje. Sa njima je osvojio i titulu i igrao kvalifikacije za Ligu Šampiona. Sve su to naznake da TSC dobija odličnog, iskusnog, igrača sa dobrom karijerom i verujemo da će mnogo doprineti i našem klubu u ostvarivanju ciljeva, kazao je Jovanović.

O ostalim personalnim promenama u TSC-u Jovanović je rekao da će ih sigurno biti.

– Pravićemo manje promene u igračkom kadru, ne neke krucijalne, ali moramo dovesti još mladih igrača kako bi pojačali konkurenciju bonus igrača. U narednom periodu ne planiramo velike turbulencije, ali u svakoj predsezoni ekipa se mora osvežiti i pojačati, a ja verujem da ćemo imati dobar prelazni rok kao i svaki do sada, dodao je Jovanović.

TSC počinje pripreme 15. juna, a već 25. juna ekipa ide na deset dana na Bled u Sloveniju, gde će odigrati tri prijateljske utakmice. TSC je sezonu 2020/2021 Sperlige završio na petom mestu sa 58 osvojenih bodova iz 16 pobeda, 7 remija i 15 izgubljenih mečeva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter