0
Ostali sportovi

FOTO: Stefan Cvetković/SIM Srbija

SPORTSKE IGRE MLADIH: Zdelar podržao mališane!

Objavljeno: 31.05.21 u 11:52

Sportske igre mladih je podržao i Zdelar!

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i dalje krstari Srbijom, donosi sreću školarcima koji obožavaju najlepšu sportsku priču i jedva čekaju da postanu njen deo. Pravi spektakl priređen je u Sremskoj Mitrovici, gde je uz mališane bio evropski šampion u kajaku za mlađe seniore i član srpskog olimpijskog tima za Tokio Bojan Zdelar.

FOTO: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Veoma mi je drago što sam se družio sa decom na Sportskim igrama mladih, a posebno mi je zadovoljstvo što sam kod njih video takmičarski duh. Jako je važno da deca u najranijem dobu počnu da se bave sportom, pre svega zbog zdravog duha i telea, posle ima prostora i za profesionalni nivo – izjavio je 21-godišnji Bojan Zdelar, koji je rođen u Sremskoj Mitrovici i član je kluba Val.

Mališani u ovom prelepom gradu takmičili su se u turniru Coca-Cola kup u malom fudbalu, basketu 3 na 3, igri Lino između dve vatre, odbojci i atletici, a ceremoniji svečanog otvaranja, uz predsednicu SIM Srbije Mariju Mihajlović, prisustvovali su zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo.

FOTO: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Posle teških godinu i po dana u borbi sa korona virusom Sportske igre mladih su nam stigle kao melem na ranu. Ovo je najlepša slika koju možemo da vidimo, lep dan, mnogo dece i nastavićemo da pružamo podršku ovako lepoj manifestaciji – rekao je Vasilj Ševo.

Domaćin najlepše sportske priče za osnovce Srbije bio je i Sombor, gde su ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, član Gradskog veća za sport i omladinu Antonija Nađ, direktor SC „Soko“ Darko Kosanović i predsednik Sportskog saveza Zoran Bojić.

FOTO: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Karavan SIM 28. maja posetio je Šid, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik opštine Zoran Semenović, zamenik predsednika Đorđe Tomić, pomoćnik predsednika opštine Branimirka Riđošić i članovi Veća Katarina Mitrović i Branislav Sarić. Maj tako ostaje iza nas. A već u sredu sprema se novi veliki spektakl. Sledeća stanica je Beograd, gde će se takmičenja održati 2. juna na sportskim terenima na Adi Ciganliji.

FOTO: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

FOTO: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u tri zemlje regiona učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, a za decu je sve potpuno besplatno. Za jul je u planu Državno finale Igara a velika proslava se sprema za kraj avgusta, kada ce Split biti domaćin regionalne završnice, pod parolom #IgreSuZakon.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter